- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
05.09.2019
Zimné skladovanie zeleniny - ako na to?
Na uskladnenie zeleniny alebo ovocia musíme dodržiavať niekoľko pravidiel. Dôležitá je nielen metóda skladovania, o ktorej sa rozhodneme, ale aj výber odrôd a dátum ich zberu. Naša zelenina si predovšetkým musí zachovať svoju chuť a vizuálnu hodnotu! Ako na to?
Akú zeleninu môžeme uchovávať na zimu?
Na skladovanie: červená repa, samozrejme mrkva a petržlen, cibuľa s chrenom a cesnak, kapusta, zeler a pór, karfiol, paradajka alebo reďkovka.
Na čo musíme venovať osobitnú pozornosť?
Jedným z najdôležitejších faktorov je, samozrejme, zdravie zeleniny. Je veľmi dôležité, aby sa zhromažďoval v suchom a slnečnom počasí. Naša zelenina musí byť tiež čerstvo pozberaná, mechanicky nepoškodená, nesmie uschnúť a nesmie dozrieť. Inak, bohužiaľ, existuje veľké riziko, že sa budú plesňovať a hniť.
Bohužiaľ nadmerne hnojená zelenina, ktorá sa hojne zalievala, najmä dusíkom, sa môže skladovať o niečo horšie a proces hniloby sa môže začať oveľa rýchlejšie. Preto hnojíme zeleninu veľmi opatrne, najmä koncom leta. Dôležitý je aj výber odrody. To znamená, že na skladovanie si musíme vybrať zeleninu, ktorá je na to určená. Zvyčajne sa jedná o neskoré odrody, pretože sa najlepšie udržiavajú.
Napríklad z poľských odrôd cibule je koralový pre toto dokonalé. Pokiaľ ide o ostatnú zeleninu, napríklad repu, zeler a petržlen, väčšina odrôd pestovaných v našej klíme má dobrú skladovaciu stabilitu. Zaujímavosťou je, že v prípade koreňovej zeleniny, ako je petržlen, červená repa alebo mrkva, je najdôležitejší správny dátum siatia. To znamená, že by bolo najlepšie, keby sa oneskorilo a vykonalo na prelome mája a júna. dokonalosť, Java alebo Sochaczewska. Pri výbere kapusty sa oplatí venovať pozornosť Aros F1 alebo Langer. Mrkvy, ktoré majú najvyššiu stabilitu pri skladovaní, sú odrody Wolska alebo
Ako môžeme skladovať zeleninu cez zimu?
Samozrejme najdôležitejšou vecou pri skladovaní zeleniny je správna teplota a vlhkosť. Najlepšie je, keď je teplota okolo 0 stupňov Celzia a samozrejme nemôže príliš prudko stúpať, pretože naša zelenina sa potom môže zahriať a, žiaľ, začať s ich vývojom. Ak sa tak stane, uvidíme rast mladých listov a koreňov.
Ak chceme skladovať koreňovú alebo brassikovú zeleninu, musí mať veľmi vysokú vlhkosť a teplotu v rozmedzí od 1 do 4 stupňov Celzia. Túto zeleninu môžeme bezpečne skladovať v nevykurovaných suterénoch a garážach. Stačí ich dať do krabíc alebo ich uvoľniť. Metóda babičky, ktorá sa dodnes používa, je nalievanie vlhkej žltej pieskovej zeleniny do vedier alebo krabíc. Robíme tak, aby sme ich ochránili pred vyschnutím. Môžeme tiež dať naše krabice z polyetylénovej fólie.
Pokiaľ ide o kapustu, nezakrývame ju pieskom alebo fóliou, pretože sa jednoducho pokazí. V prípade cesnaku a cibule nezabudnite, že počas skladovania vyžadujú nízku vlhkosť. Vďaka tomu ich môžeme uchovávať na pomerne vetraných miestach, ako sú altánky na pozemkoch alebo v podkroví, za predpokladu, že sme si istí, že nezmrazia. Počas tejto doby by teplota cibule a cesnaku mala kolísať medzi 1 a 7 stupňami Celzia. Najlepšie je ich uchovávať v škatuliach, ktoré sú potiahnuté tenkou vrstvou slamy podložky alebo zavesené na vence. Ak sme šťastní majitelia záhrady alebo pozemku, môžeme nechať našu zeleninu usporiadanú v špeciálnych pahorkoch. Pri zelenine, ktorá sa dá skladovať horšie, ako je zeler, mrkva alebo petržlen, vykopávame drážky široké asi 45 cm a podobnej hĺbky. Najlepšie je uchovávať kapustu a repu v priekopách mierne plytších a hlbokých 20 cm. Takto pripravenú zeleninu spočívajúcu v priekopách nalejeme do tenkých vrstiev pomerne piesočnatej pôdy. Na vrch kopca roztiahnite vrstvu pôdy asi 5 cm a jemne poklepte rýľou. Keď prídu mrazy, zahusťujeme našu kryciu vrstvu na niekoľko centimetrov a časom, keď prídu pevné mrazy na deň a noc a povrch kopca je mierne chladný, položíme asi 30 centimetrovú vrstvu slamy a na to asi tucet centimetrov pôdy.
Zhrnúť sa
Uchovávanie zeleniny nie je komplikované. Čerstvá zelenina môžeme prpobyt na balkónoch a terasách, v suterénoch a garážach alebo na vlastnom pozemku. Sme si istí, že keď ich vyhrabeme z piesku, budú omnoho lepšie ako supermarkety.