X
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 EUR a máte dopravu ZADARMO
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články

Ohniská pre udiarne

Ohniská sú kľúčovým prvkom každej udiarne. Sú miestom, kde sa drevo mení na uhoľné palivo a poskytujú teplo, ktoré je potrebné na vypaľovanie dreva a na udržanie správnej teploty v udiarni.

Ohniská by mali byť dostatočne veľké na to, aby sa do nich mohlo naložiť dosť dreva na uhoľnenie. Zároveň by mali byť dostatočne hlboké, aby sa drevo mohlo zapaľovať odspodu a uhlíky mohli klesnúť dole, aby sa mohli ďalej uhoľniť.

Zobrazujem 1-24 z 41
    Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse Veľké 30x25x25
    43,8 EUR
    36,5 EUR bez DPH
    43,8 EUR
    36,5 EUR bez DPH
    do 3-7 dní
      Udiareň -  Kompletný kovový dymový dom +rýchle krbu
      147,1 EUR
      122,6 EUR bez DPH
      147,1 EUR
      122,6 EUR bez DPH
      do 3-7 dní
        Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse XL 25x25x30 +Strešné miesto
        66,5 EUR
        55,4 EUR bez DPH
        66,5 EUR
        55,4 EUR bez DPH
        do 3-7 dní
          Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse L 20x20x25
          51,7 EUR
          43,1 EUR bez DPH
          51,7 EUR
          43,1 EUR bez DPH
          do 3-7 dní
            Udiareň -  Príplatok za väčšie krbu k modelu 010
            27,4 EUR
            22,8 EUR bez DPH
            27,4 EUR
            22,8 EUR bez DPH
            do 3-7 dní
              Udiareň -  Dodatočný príplatok za väčšie krbu k modelu 092
              27,4 EUR
              22,8 EUR bez DPH
              27,4 EUR
              22,8 EUR bez DPH
              do 3-7 dní
                Udiareň -  Veľké krbu pre Smokehouse 3 mm 40cmx25x25cm
                135,5 EUR
                112,9 EUR bez DPH
                135,5 EUR
                112,9 EUR bez DPH
                do 3-7 dní
                  Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse L 20x20x25
                  51,7 EUR
                  43,1 EUR bez DPH
                  51,7 EUR
                  43,1 EUR bez DPH
                  do 3-7 dní
                    Udiareň -  Kovové krbu pre sporák Smokehouse 25x25x30 XL
                    59,5 EUR
                    49,5 EUR bez DPH
                    59,5 EUR
                    49,5 EUR bez DPH
                    do 3-7 dní
                      Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse 25x25x30Komplelet !!
                      74,3 EUR
                      61,9 EUR bez DPH
                      74,3 EUR
                      61,9 EUR bez DPH
                      do 3-7 dní
                        Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse + rošt 25x25x30 cm
                        66,4 EUR
                        55,3 EUR bez DPH
                        66,4 EUR
                        55,3 EUR bez DPH
                        do 3-7 dní
                          Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse XXL 30x30x35
                          71,5 EUR
                          59,6 EUR bez DPH
                          71,5 EUR
                          59,6 EUR bez DPH
                          do 3-7 dní
                            Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse 20x20x25mm set
                            65,5 EUR
                            54,6 EUR bez DPH
                            65,5 EUR
                            54,6 EUR bez DPH
                            do 3-7 dní
                              Udiareň -  Kovové krbu do Smokehouse s vlkom rošt l
                              64,2 EUR
                              53,5 EUR bez DPH
                              64,2 EUR
                              53,5 EUR bez DPH
                              do 3-7 dní
                                Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse + rošt 30x30x35 cm
                                90,7 EUR
                                75,6 EUR bez DPH
                                90,7 EUR
                                75,6 EUR bez DPH
                                do 3-7 dní
                                  Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse 30x30x35 Set !!
                                  92 EUR
                                  76,7 EUR bez DPH
                                  92 EUR
                                  76,7 EUR bez DPH
                                  do 3-7 dní
                                    Udiareň -  Kovové krbu do Smokehouse s rýchlym L
                                    56,7 EUR
                                    47,2 EUR bez DPH
                                    56,7 EUR
                                    47,2 EUR bez DPH
                                    do 3-7 dní
                                      Udiareň -  Dodatočný príplatok za väčšie krbu pre model AS-10-2
                                      27,4 EUR
                                      22,8 EUR bez DPH
                                      27,4 EUR
                                      22,8 EUR bez DPH
                                      do 3-7 dní
                                        Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse L 20x20x25
                                        51,7 EUR
                                        43,1 EUR bez DPH
                                        51,7 EUR
                                        43,1 EUR bez DPH
                                        do 3-7 dní
                                          Udiareň -  Výmena krbu 30/25/25 až 40/30/30 Príplatok
                                          35,9 EUR
                                          29,9 EUR bez DPH
                                          35,9 EUR
                                          29,9 EUR bez DPH
                                          do 3-7 dní
                                            Udiareň -  Kovový dymový dom s vnútorným krbu
                                            175,4 EUR
                                            146,2 EUR bez DPH
                                            175,4 EUR
                                            146,2 EUR bez DPH
                                            do 3-7 dní
                                              Udiareň -  Kovové krbu do Smokehouse s rýchlym L
                                              56,7 EUR
                                              47,2 EUR bez DPH
                                              56,7 EUR
                                              47,2 EUR bez DPH
                                              do 3-7 dní
                                                Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse 25x25x30
                                                61,5 EUR
                                                51,2 EUR bez DPH
                                                61,5 EUR
                                                51,2 EUR bez DPH
                                                do 3-7 dní
                                                  Udiareň -  Kovové krbu pre Smokehouse XL 25x25x30 +Strešné miesto
                                                  66,5 EUR
                                                  55,4 EUR bez DPH
                                                  66,5 EUR
                                                  55,4 EUR bez DPH
                                                  do 3-7 dní

                                                  Pri správnej príprave mäsa v udiarňach hrá rolu množstvo faktorov, medzi ktoré patrí aj správne umiestnenie ohnísk. Ohniská sú kľúčové pre udržanie správnej teploty a pripravenie kvalitného mäsa. V tomto blogu sa pozrieme na to, ako sa dajú ohniská využiť na maximalizovanie kvality mäsa v udiarňach.

                                                  Predtým než začneme, je dôležité si uvedomiť, že umiestnenie ohnísk bude závisieť od veľkosti a typu udiarne. Ohniská vždy musia byť umiestnené tak, aby prirodzený prúd vzduchu unášal dym a teplo na vrch udiarne. Aby sa to dosiahlo, ohniská by mali byť umiestnené na bočných stranách udiarne a nie pod ním. Ak by sa ohniská umiestnili pod udiarňou, dym by stúpal do priestoru udiarne a viedol k nevyváženému tepelnému toku.

                                                  Ďalším faktorom, ktorý treba zvážiť, je veľkosť mäsa, ktoré sa má udiť. Všeobecné pravidlo hovorí, že väčšie mäso by sa malo umiestniť bližšie k ohnisku, zatiaľ čo menšie mäso by sa malo umiestniť ďalej. Dôvodom je to, že väčšie mäso potrebuje viac tepla a dymu, zatiaľ čo menšie mäso by sa mohlo preliať a presušiť, ak by bolo umiestnené príliš blízko ohniska.

                                                  Ďalším faktorom, ktorý treba zvážiť, je to, aký druh dreva sa používa na udiarenie mäsa. Niektoré druhy dreva sú hustejšie a ťažšie, čo znamená, že pri spaľovaní vyprodukujú viac tepla a dymu. Iné druhy dreva sú menej husté a menej ťažké, čo znamená, že pri spaľovaní produkujú menej tepla a dymu. Pri umiestňovaní mäsa v udiarni by sa malo vziať do úvahy aj to, aký druh dreva sa používa. Ak sa používa hustejšie drevo, mäso by sa malo umiestniť ďalej od ohniska, aby sa zabránilo prepečeniu. Ak sa používa menej husté drevo, mäso by sa malo umiestniť bližšie.

                                                  Ak sa v udiarňach používa kamenné ohnisko, mäso by sa malo umiestniť na vrch ohniska, nie na bokoch. Toto umiestnenie mäsa na vrchole ohniska umožňuje, aby teplo a dym obiehali okolo mäsa, čo je najefektívnejší spôsob, ako zabezpečiť rovnomerné upečenie mäsa. Na druhej strane, umiestnenie mäsa na bokoch ohniska by mohlo viesť k prepečeniu jednej strany mäsa a nedopečeniu druhej.

                                                  Pri udičkách s elektrickými ohrievačmi sú ohniská nahradené ohrevom z elektrických zdrojov. V tomto prípade sa mäso môže umiestniť v celom priestore udiarne, alebo v nejakom špeciálnom priestore, ktorý je navrhnutý tak, aby bolo mäso vystavené rovnomernému teplu a dymu.

                                                  Ďalším faktorom, ktorý treba zvážiť pri umiestňovaní ohnísk, je dĺžka a teplota udiarenského procesu. Pri dlhšom procese sa mäso umiestni bližšie k ohnískam, aby sa zabezpečilo, že mäso bude dostatočne teplo a dymom prekryté. Pri krátkom procese sa mäso umiestni ďalej od ohnísk, aby sa zabránilo prepečeniu.

                                                  Napokon, je dôležité si uvedomiť, že pri umiestňovaní ohnísk a mäsa v udiarňach sa vždy treba riadiť pokynmi výrobcu udiarne. Každá udiarna má svoje vlastné špecifikácie a odporúčania, ktoré je potrebné dodržiavať, aby sa dosiahla optimálna kvalita mäsa.

                                                  V záverečnom úvode je dôležité zdôrazniť, že umiestnenie ohnísk v udiarňach a správne umiestnenie mäsa je kľúčové pre úspešný udiarenský proces. Ak budete mať na pamäti tieto faktory, môžete sa tešiť na chutné a kvalitné mäso, ktoré budete môcť ponúknuť svojim rodinným príslušníkom a priateľom.

                                                  Okrem umiestnenia ohnísk a mäsa v udiarňach je dôležité aj správne nastavenie teploty a vlhkosti. Teplota v udiarni by mala byť dostatočne vysoká na to, aby sa mäso správne upieklo, ale nie príliš vysoká, aby sa zabránilo prepečeniu. Teplota v udiarňach zvyčajne kolíše medzi 70 a 85 stupňami Celzia, avšak optimálnu teplotu vždy treba zvoliť v závislosti od typu mäsa, ktoré sa udi. Vlhkosť v udiarni by mala byť dostatočne vysoká, aby sa zabránilo vysušeniu mäsa, ale nie príliš vysoká, aby sa zabránilo prenikaniu vody do mäsa. Optimálna vlhkosť sa pohybuje medzi 50% až 70%.

                                                  Pri udiarniach sa tiež často používa rôzny druh drevných triesok a pilín, ktoré sú potrebné na tvorbu dymu. Tento dym dodáva mäsu charakteristickú chuť a arómu. Pri výbere triesok a pilín je potrebné dbať na to, aby boli čisté a bez chemikálií, ktoré by mohli ovplyvniť chuť mäsa. Niektoré druhy dreva, ako napríklad ovocné alebo orechové druhy, poskytujú mäsu výraznejšiu chuť a arómu, zatiaľ čo iné druhy, ako napríklad drevo z tvrdého dreva, produkujú menej dymu a sú vhodnejšie pre menej aromatické mäso.

                                                  Pri výbere triesok a pilín je dôležité dbať aj na to, aby boli správne namočené. Ak sú príliš suché, môžu sa rýchlo zapáliť a spôsobiť príliš vysokú teplotu v udiarni. Na druhej strane, ak sú príliš mokré, môžu spôsobiť príliš veľa dymu a vplývať na chuť mäsa.

                                                  Okrem toho, pri udiarňovaní mäsa by ste mali vždy dbať na to, aby ste používali len kvalitné a čisté mäso. Mäso by malo byť čerstvé a neznehodnotené. Pripravujte mäso vždy na čistých povrchoch a používajte čisté nástroje na manipuláciu s mäsom. Pri manipulácii s mäsom vždy používajte rukavice.

                                                   

                                                  Novinky z nášho blogu

                                                  Nákup tovaru pre firmy bez DPH
                                                  10.09.2019
                                                  Nákup tovaru pre firmy bez DPH
                                                  Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
                                                  Nočná smena strava
                                                  07.09.2019
                                                  Nočná smena strava
                                                  Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
                                                  Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
                                                  07.09.2019
                                                  Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
                                                  Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
                                                  Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
                                                  07.09.2019
                                                  Poťahové látky na nábytok do miestností - ako sa líšia?
                                                  Nábytok do obývacej izby je možné okrem iného čalúniť koža, velúr alebo Alcantara. Vykazujú rôzne vlastnosti, majú výhody a nevýhody. Výhodou pohovky ... čítať celé

                                                  Všetky objednávky spravujeme z centrálneho E-shopu www.kamenik.sk  E.mail.: info@kamenik.sk

                                                  © 2021 Všetky práva vyhradené WWW.KAMENIK.SK