- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
06.09.2019
Zásady zdravého stravovania, t. J. Strava 5 jedál denne
Dodržiavanie zásad zdravého stravovania je veľmi dôležité, pretože vám pomáha udržiavať dobré zdravie. Nutričné chyby môžu viesť k rozvoju rôznych chorôb, napríklad obezity, aterosklerózy. Jedným zo základných prikázaní racionálnej výživy je jesť 5 jedál denne v pravidelných intervaloch.
Prečo je to zdravé stravovanie?
Dobré stravovanie je jedným z kľúčových faktorov ovplyvňujúcich zdravie ľudí. Dodržiavanie zásad racionálnej výživy je zárukou zdravia a pohody. Dodržaním niekoľkých jednoduchých pokynov týkajúcich sa stravovania sa môžete vyhnúť mnohým podmienkam, ktoré sa vyvinú v dôsledku spáchaných a duplicitných chýb pri jedle. Najbežnejšie choroby tohto typu sú:
- obezita
- diabetes 2. typu,
- cholelitiáza,
- kardiovaskulárne choroby (napr. ateroskleróza, ischemická choroba srdca, hypertenzia),
- osteoporóza
- rakovinové choroby (napríklad rakovina žalúdka, hrubého čreva),
- anémia spôsobená nedostatkom železa.
Nedodržiavanie zásad zdravej a racionálnej výživy má negatívny vplyv aj na intelektuálnu sféru. Môže spôsobiť kognitívne poškodenie, napríklad pamäť, pozornosť, koncentráciu a obmedziť schopnosť absorbovať vedomosti. Zdravá výživa zohráva veľmi dôležitú úlohu pri správnom vývoji detí. Chyby stravovania pri útleho veku sa premenia na stravovacie návyky, ktoré môžu viesť k vážnym chorobám v budúcom dospelom živote.
> Aká je strava 5 jedál denne?
Strava 5 jedál denne je založená na zásadách zdravej a racionálnej výživy. Jedálny lístok pozostáva z 5 jedál (1. raňajky, 2. raňajky, obed, popoludňajší čaj, večera) malého množstva, konzumovaných v pravidelných intervaloch, najlepšie každé 3 až 4 hodiny. Tento spôsob stravovania zaisťuje pohodu a zabraňuje rýchlym skokom v hladine cukru v krvi. Pomáha tiež regulovať metabolizmus, uľahčuje udržiavanie zdravej telesnej hmotnosti a stráca zbytočné kilogramy.
Pri diéte s 5 jedlami je dôležité správne vyvážiť stravu, diverzifikovať jedlo a poskytnúť telu množstvo energie a potrebných živín, ktoré potrebuje na správne fungovanie. Potreba tela a energie, ako sú bielkoviny, tuky a sacharidy, závisí od veku, pohlavia a fyzickej aktivity. Medzi jedlami pite veľa minerálnej alebo prevarenej vody. V súlade so zásadami zdravej výživy vypite každý deň 8 pohárov vody. Diéta 5 jedál denne by sa mala kombinovať s pravidelnou fyzickou aktivitou, ktorá sa postará o náš stav a zlepší celkovú pohodu.
Strava pre päť - ako zložiť jedlo?
Zdravé stravovanie zahŕňa schopnosť správne zostaviť jednotlivé jedlá.
panvica obojstranná, čo uľahčí prípravu raňajok. A raňajky je najdôležitejšie jedlo dňa pre deti aj dospelých. Toto je prvé jedlo zjedené po dlhej nočnej prestávke. Telo potrebuje správnu dávku energie, aby zvládlo túto výzvu a splnilo požiadavky nového dňa. Chutnou a výživnou myšlienkou pre prvé raňajky je kaša na mlieku alebo vode s prídavkom ovocia, napríklad jabĺk alebo hrušiek. Miešané vajcia s plátkom celozrnného chleba alebo suchej alebo sladkej omelety môžu byť ďalším návrhom. Na prípravu omeliet je potrebné vybaviť sa špeciálnym.
mixér, čím sa produkty zmiešajú do hladkej konzistencie. 2. raňajky by sa mali konzumovať 3 hodiny (maximálne 4 hodiny) po prvom jedle. Malo by byť ľahké, ale zároveň plnohodnotné a uspokojujúce hlad. V rámci 2. raňajok môžete jesť napríklad zeleninový šalát, ovocie (napr. Jablko, pomaranč) alebo prírodný jogurt s prídavkom jemne nakrájaného ovocia a otrúb. Vynikajúcou voľbou pre druhé raňajky je smoothie, t. J. Koktail ovocia a / alebo zeleniny. Dobrú dávku energie poskytne zelený koktail pripravený napríklad na báze špenátu, pomarančov, jablčnej šťavy a zázvoru alebo kapusta, kivi a hrušky. Na výrobu smoothie potrebujete
Ďalšie tretie jedlo dňa je parník alebo vo vode a pečie sa bez pridávania tuku. Stojí za to osloviť morské ryby, ktoré sú zdrojom zdravých, nenasýtenýchmastné kyseliny a chudé mäso, napríklad hydina bez kože. Zloženie večere by malo tiež obsahovať uhľohydráty vo forme ryže, celozrnných cestovín, ovsenej kaše (napr. Pohánky alebo proso). Mal by tu byť aj šalát alebo čerstvý zeleninový šalát. Obed . Vyvarujte sa vyprážaniu, pečeniu tradičným spôsobom, mastným a obaľovaným. V rámci večere sa odporúčajú jedlá uvarené v
Popoludňajší čaj by malo byť nízkokalorické a nízkokalorické jedlo s maximálnou hmotnosťou 200 kcal. Dajte si pozor na všetky sladkosti alebo slané občerstvenie. V rámci popoludňajšieho čaju môžete jesť prírodný jogurt, ovocie a zeleninový šalát.
Večera je posledné jedlo najesť počas dňa. Malo by byť ľahko stráviteľné, aby sa žalúdok nepreťažil pred odpočinkom v noci. Večera by sa mala jesť 2-3 hodiny pred spaním. Nemalo by obsahovať sacharidy. Najdôležitejšou zložkou je bielkovina, napríklad vo forme nízkotučného tvarohu s reďkovkami a pažítkou, vajcia s mäkkým varením alebo tvrdým varením, nízkotučné kuracie klobásy, ryby. Jesť ovocie je kontraindikované počas večere. Môžu sa však konzumovať v ďalších štyroch jedlách.