- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
06.09.2019
Toast vo francúzštine - recepty, doplnky, doplnky
Týmto spôsobom sa v domácnostiach používal zastaraný chlieb - cenný produkt, ktorý sa nedal zbytočne premrhať. V stredovekej Európe to bolo veľmi populárne jedlo, ktoré sa podávalo aj počas elegantných sviatkov. Francúzskym názvom tohto druhu toastu je bolesť perdu - "stratený chlieb" alebo "stratený chlieb" . Zastaraný chlieb, keď francúzsky toast získal svoju chuť a stal sa chutným plniacim jedlom.
Celosvetový crunch-francúzsky toast
Populárny francúzsky toast je známy po celom svete a v každom jeho rohu je pripravený jeho rôzne verzie. V Amerike sa konzumujú sladké alebo slané, s chrumkavou slaninou a javorovým sirupom, v Indii s cibuľkou, chilli a kečupom, v Škótsku s klobásou. V Kanade sú raňajkami, vo Francúzsku sa jedia ako dezert av Taliansku na slané s prídavkom mozzarely ako predjedlo.
Najjednoduchší moderný recept na francúzsky toast zahŕňa: biely chlieb namočený v rozbitých vajciach, často s prídavkom mlieka. Plátky by mali byť zastarané, pretože najlepšie absorbujú vaječnú hmotu. Po namočení sa smažia na oboch stranách až do zhnednutia. Avšak, ako je to v prípade takýchto "medzinárodných" jedál, počet verzií je nespočetný a ingrediencie sa môžu ľubovoľne miešať. Môžete použiť iba žĺtky alebo celé vajcia. Mlieko je možné nahradiť mastným krémom. Niektorí dávajú prednosť celozrnnému chlebu a sú tu tiež milovníci pšenice. Niektorí chlieb krátko namáčajú, iní dlho. Francúzske toasty možno vyprážať v masle alebo oleji, pečiť v rúre alebo podávať priamo z panvice . Výber zálievok je neobmedzený, všetko záleží na tom, či dávame prednosť suchému alebo sladkému toastu.
sladký toast
Sladká verzia s žulovým povlakom. Chlieb s hnedou cukrom veľmi rýchlo, niekedy predtým, ako sa úplne opečie vnútro toastu, je lepšie ho nakrájať trochu tenšie alebo ho upiecť v rúre. Škorica tiež dodáva farbu. Francúzsky toast má veľa sledovateľov. Chrumkavé toasty s polevou sú skvelým návrhom na raňajky alebo dezert. Pri príprave sladkého toastu nezabudnite, že tento druh jedla rýchlo horí. Ak chcete zabrániť, aby sa karamelizovaná kôra počas vyprážania lepila, dajte si vhodnú panvicu, napr.
Francúzsky toast s ovocím a syrom
Ingrediencie (2 porcie):
- 8 plátok toastový chlieb, Chala alebo akýkoľvek chlieb
- 100 g smotanového syra
- 1 polievková lyžica vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 50 ml mlieka
- 200 g čerstvého ovocia, napr. jahôd, malín
- štipka soľ
- 1 polievková lyžica masla na vyprážanie
- práškový cukor a hrsť ovocia, ktoré slúžia
Príprava
Zmiešajte vajcia s mliekom a vanilkovým cukrom, ovocie zmiešajte do
slaný toast
suchý otočná čepeľ, ktorý nepoškrabáva povlak panvice. S ním môžete ľahko získať rovnomerne opečený toast. Francúzsky toast môže byť nielen výdatné raňajky, ale tiež funguje dobre ako obed alebo večera. Toto veľmi jednoduché jedlo sa v závislosti od prísad môže stať gurmánskym jedlom. Podávané s čerstvými figami a kozím syrom alebo v rukolach, cherry paradajkách a parmezáne, zapôsobia nielen na domácnosť, ale aj na stretnutie s priateľmi. Aby francúzsky toast vyzeral chutný, musíme ho pekne opečiť na oboch stranách. Bude to pre nás užitočné
Francúzsky toast à la bruschetta - s paradajkovou salsou a bazalkou
Ingrediencie (2 porcie)
- 4 plátky chleba
- 2 vajcia
- 5 polievkových lyžíc mlieka
- soľ, korenie
- 1 strúčik cesnaku pritlačený cez cesnakový lis
- štipka chilli
- 1 polievková lyžica čerstvého tymiánu
- 50 g masla
Salsa
- 2 paradajky
- 2 lyžice extra panenský olivový olej
- 1 lyžica balzamový ocot alebo citrónová šťava
- morská soľ, korenie
- 1 strúčik cesnaku pretlačený odšťavovačom
- čerstvá bazalka
Príprava
Salsa: olúpajte paradajky, odstráňte semená, nakrájajte na kocky, vložte do misky a pridajte olej, ocot, soľ, korenie, cesnak, čerstvú bazalku. Premiešajte.
Toasty: vidličkou, opekajte vajcia s mliekom, pridajte soľ, korenie, cesnak, chilli, bylinky. Maslo zohrejte na panvici. Chlieb ponorte do vaječnej hmoty a jemne tlačte. Vypečieme na oboch stranách asi 2 minúty, zhnednú. Podávajte na tanieri s paradajkovou salsou a listami bazalky.
Francúzske toasty stoja veľmi málo a dokonca aj začiatočník kuchár ich pripraví rýchlo a bez problémov. Množstvo ingrediencií a spôsobov ich prípravy z nich urobilo extrémne populárne jedlo po celom svete.