Pripravte sa na grilovanie. Do ktorého grilu sa oplatí investovať?
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Pripravte sa na grilovanie. Do ktorého grilu sa oplatí investovať?
06.09.2019

Pripravte sa na grilovanie. Do ktorého grilu sa oplatí investovať?



Máme dosť možností. V súčasnosti existuje na trhu veľa slobody, pokiaľ ide o zadržiavanie plameňa, ako aj o konštrukciu krytu a grilovacej pece. Je preto ľahké zvoliť zariadenie, ktoré najlepšie vyhovuje vašim potrebám.

rošt vyhrievaná cesta



Dnešné gril nie je iba plný krb, dym a oheň. V závislosti od toho, či nám záleží na pohodlnosti používania zariadenia, jeho rýchlosti alebo cene, vyberáme:
  • liatinový gril, čo je veľmi trvácne a bude trvať roky. Uhlie gril. Podľa tradicionalistov je to jediný skutočný gril. Možno preto, že je pre nich ťažké predstaviť si podobné zariadenie bez charakteristickej vône horenia uhlia. Najbežnejším modelom je prenosná verzia s puzdrom z plechu a pokrytým žiaruvzdornou farbou a mriežkou z nehrdzavejúcej ocele. Toto zariadenie je lacné, široko dostupné a univerzálne. Môžeme si kúpiť aj drahšie
  • Elektrický gril. Moderné riešenie pre ľudí, ktorí neradi robia veľa úsilia pri rozliatí uhlia a zapálení ohňa. Takéto grily sú praktické a ľahko použiteľné. Zahrievajú sa veľmi rýchlo. Na konci použitia mriežku jednoducho umyte. Musíme si však uvedomiť, že zariadenie potrebuje prístup k elektrine. Takže to nikde nebudeme dať, napríklad uhoľnú verziu. Potrebujeme tiež kúpiť predlžovacie káble so zásuvkami odolnými proti vlhkosti - inak na nás môže čakať malé zlyhanie.
  • Plynový gril. Tento druh grilu možno považovať za kompromis medzi dvoma predchodcami. Vďaka horákom sa rošt zohrieva rovnako rýchlo ako v elektronickej verzii. Okrem toho je možné plynové grily premiestniť na akékoľvek miesto (stačí naplniť plynovú fľašu na najbližšej stanici na skvapalnený ropný plyn). Na druhej strane môžeme uviesť vyššiu cenu a prevádzkové náklady ako uhoľné grily. Okrem toho je také zariadenie tiež dosť ťažké. Ľahko sa však čistí, pretože uhlie ho neznečistí.

Na mieste alebo na cestách?



Ďalšou otázkou, ktorú musíme zodpovedať pri plánovaní nákupu grilu , je: ako ju použijeme. Ak plánujeme stráviť veľa času vonku na jar av lete, potrebujeme prenosný gril . Ak sme doma pestovaní prírody a máme veľký záhradný priestor, porozmýšľajte o výbere stacionárneho grilu . V závislosti od vašich potrieb teda môžeme investovať do jedného z nasledujúcich troch riešení:


  • Prenosný gril typu hibachi. Cestujeme veľa? Alebo možno máme k dispozícii iba balkón alebo záhradku? Potom by sme mali zvoliť prenosné zariadenie. Najlepšie vybavené skladacími nohami, vďaka ktorým môžeme ľahko dať gril do kufra automobilu. Pravouhlý typ grilu hibachi je najkompaktnejšou formou takého zariadenia, vybaveného najnutnejšími časťami, ako je mriežka alebo krb.


  • Prenosný gril s vekom . Tiež sa nazýva sférický gril. Poskytuje viac možností ako hibachi a zaberá iba trochu viac miesta. Gril môžete umiestniť do niekoľkých výšok a vytvoriť rôzne vykurovacie zóny pre jedlo. Vďaka krytu sa nemusíme obávať vysokých plameňov z krbu. Takýto gril tiež produkuje menej dymu ako jeho predchodca. Toto je veľké plus, ak máme veľmi odpúšťajúcich susedov.


  • Stacionárny gril. Niečo pre majiteľov veľkej záhrady, kde majú v úmysle organizovať akcie pre mnoho hostí. Stacionárny gril je zvyčajne vyrobený zo slinku alebo prírodného kameňa. Okrem úžitkových funkcií môže zariadenie pôsobiť aj ako ozdoba našej záhrady. Takýto gril má veľký a priestranný rošt, takže každý, kto nás v sezóne navštívi, bude určite plný. Bohužiaľ, je to tiež relatívne drahé riešenie a čistenie takého grilu môže stáť veľa úsilia.


Pri analýze vyššie uvedených možností sme určite cítili vrčiaci žalúdok pri samotnej myšlienke zapáliť oheň a ochutnať splachovanú klobásu. Zostáva sa pohnúť ďalej a všetkým prajeme "chutné!".
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi