Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Pestovanie a starostlivosť o koreňovú zeleninu

Pestovanie a starostlivosť o koreňovú zeleninu



Koreňová zelenina je dvojročná rastlina, ale v amatérskom šľachtení sa pestuje ako jednoročná plodina. Potom, čo ich nechajú v zime, budúci rok klíčia a môžu sa použiť ako semená.

zeler - ako pestovať?



zeler je koreňová zelenina, ktorá najlepšie funguje na úrodnej a ťažkej pôde. v úpadku. Ich pH (pH) môže byť takmer neutrálne. Okyslená alebo mokraďová pôda potom v tomto prípade nebude fungovať. Najpriaznivejším miestom pre pestovanie tejto rastliny bude slnečná poloha. Zeler sa pestuje zo sadeníc, pokiaľ možno pripravený. Môže sa umiestniť do zeme, keď je teplota vzduchu vyššia ako 12 stupňov Celzia. Zvyčajne sa to deje v druhej polovici mája. Odporúčaná vzdialenosť sadeníc je 40 x 40 cm, keď sa pestuje spolu s zhŕňačkou, a 30 x 20 cm, ak nie je k dispozícii.

Pestovanie a starostlivosť o pór

= div id = "101"> najlepšie rastie na ílovito piesočnatých, humusových a úrodných pôdach. Ich pH by malo byť medzi 5,8 a 6,5. Je dôležité, aby bola lokalita dobre slnečná a hydratovaná. Pór by sa nemal v nasledujúcich rokoch pestovať na rovnakom mieste. Je tiež nežiaduce pestovať ju po inej cibuľovej zelenine. Zvyčajne sa vysadzuje v druhom roku po aplikácii hnoja. Táto rastlina sa pestuje zo semien vysiatych v skleníku v marci alebo na zem v apríli. Keď sa sadenice zdvihnú, mali by sa prerušiť takým spôsobom, aby ľavé sadenice boli od seba vzdialené 5 cm. Po dvoch týždňoch sa musia prerušiť na šírku 15 cm. Môže sa vysádzať aj z sadenice na konci mája. Šírka odrezkov je v tomto prípade 30 x 15 cm. Počas rastu rastlín povoľte pôdu a vodu pór. Je tiež dôležité pravidelne sa zbavovať burín. V júli je dobré posypať pórové stopky zeminou od zeme po spodnú časť listov. Zelenina pripravená na konzumáciu sa zozbiera koncom jesene. Skoré odrody sa môžu zbierať na konci septembra a neskoré odrody v zime alebo na jar nasledujúceho roka.

Pestujúca mrkva



síran draselný. Prínosom bude aj pôda, na ktorú bol na jeseň zelený orba. Môže sa tiež hnojiť kompostom. Koreňová zelenina by mala byť vysiata až jeden rok po aplikácii hnoja. Mrkva má nízke požiadavky na teplo, ale je väčšia ako zeler, pór a petržlen. Rastie pri teplote 5 až 35 stupňov Celzia. Najpriaznivejšie podmienky pre ňu sú však 15-21 stupňov. Keď je veľmi chladno, korene mrkvy sú tenké a dlhé a pri vysokých teplotách - krátke a silné. Je dôležité, aby rástla na dobre slnečnom mieste, pretože iba to jej poskytne veľké množstvo výživných látok, ako je cukor a karotén. mrkva najlepšie rastie na piesčitohlinitých, ľahkých a úrodných pôdach. Je dobré, že sú vlhké a bohaté na humus. Ich pH by malo byť medzi 6 a 6,8 a malo by obsahovať malé množstvo dusíka, ale veľké množstvo draslíka. Na doplnenie úrovne tohto posledného prvku sa oplatí osloviť drevný popol alebo

Prvé siatie mrkvy sa môže uskutočniť na konci marca a zasiať do prvých júnových dní. Najlepšie je však počkať s výsevom do pôdy, kým pôda nedosiahne teplotu 7 stupňov Celzia. K dnešnému dňu sa semená môžu vysiať v skleníku alebo pod nízkym obalom. Mali by byť vysiate v intervaloch 15 - 30 centimetrov. Počas pestovania je dôležité mrkvu často zalievať. Pôda medzi riadkami by sa mala rozrývať a burinu. Zber predtým zasiateho mrkvy sa môže začať 8 týždňov po vysiatí, t. J. Začiatkom júna. Čím skôr sa zozbiera, tým jemnejšia bude chut '. Je však potrebné vedieť, že môže byť vykorenený až do októbra. Najnovšie zozbierané odrody je možné skladovať počas zimy.



Avšak, petržlen je zelenina, ktorá uprednostňuje humusovú a ľahkú pôdu. Je dôležité, aby pôda nebola mokrá a kyslá. Miesto by malo byť teplé a slnečné a teplota môže byť nízka. Táto odolná koreňová zelenina sa vysieva druhý rok po rozhadzovaní hnoja v intervaloch 20 - 30 cm. Najpriaznivejšie obdobie na siatie je od konca marca do polovice apríla. Keď sa odrezky zvýšia, mali by sa prerušiť. Je tiež potrebné pravidelne uvoľňovať a buriť pôdu. Naopak, petržlenové listy sa vysievajú v júli a po vzídení sa tiež prerušia. Predtým, ako príde zima, nakrájajte petržlen a zakryte kvetinový záhon, na ktorom sa nachádza koreň, napríklad slamy. To isté sa rozbieha od jari do jesene. Koreňová petržlen sa zberá koncom októbra.

Pestovanie červenej repy

200


repa je koreňová zelenina s mierne vyššími nárokmi ako petržlen a mrkva. Minimálna teplota, pri ktorej sú semená schopné klíčiť, je 8 stupňov Celzia. Najlepšie poveternostné podmienky pre pestovanie cukrovej repy oscilujú okolo 15 - 18 stupňov. Miesto by malo byť slnečné a pôda bohatá na humus a priepustná. Piesočnatá hlinitá, sprašová, aluviálna a humusová pôda bude dobre fungovať. Najvýhodnejšie pH je v rozsahu od 6 do 7,5. Kyslá reakcia sa kultivuje. Červená řepa sa vyvíja asi 3-4 mesiace. Prvé vzorky sa môžu odobrať, keď dosiahnu požadovanú veľkosť. Zelenina, ktorú chcete použiť na jeseň alebo v zime, sa najlepšie zozbiera v septembri a októbri.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
 
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.