- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA


Kuchynské doplnky a vybavenie, ktoré vám pomôžu zdravo variť
Nemyslím si, že niekto potrebuje presvedčiť o dôležitosti zdravia a zdravého stravovania. Početné štúdie ukázali, že hotové jedlo ponúkané v obchodoch a reštauráciách nie je pre naše telo to najlepšie. Je určite lepšie sa uvariť. Súčasne skutočnosť, že niečo bolo pripravené doma, automaticky nezlepšuje zdravie potravín. Vyprážané jedlá s vysokým obsahom cukru alebo živočíšnych tukov sa rovnako neodporúčajú ako jedlá z rýchleho občerstvenia. Najlepšie je jesť dusené, dusené a varené výrobky pri príliš vysokých teplotách. Nebojte sa, nie je to také zložité, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad. Čím viac máme na trhu stovky zariadení a nástrojov, ktoré pre nás uvaria chutné a zdravé jedlo.
Pomocník zdravého varenia
Photo. Konighoffer, WMF, Florina, Typhoon, Morphy Richards
Keď už hovoríme o zdravom varení, stojí za to začať so základným vybavením, t. j. hrnce. Najzdravšie jedlá sú smaltované. Smalt je druh smaltu, ktorý pokrýva hrnce z rôznych kovov, najmä z ocele. Neobsahuje žiadne škodlivé látky, baktérie sa na ňom hromadia a nijakým spôsobom neovplyvňuje chuť jedla. Preto sa tieto jedlá odporúčajú alergikom a rodičom malých detí. Sú vynikajúce nielen na varenie, ale aj na skladovanie potravín.
Vyplatí sa tiež kúpiť špeciálne hrnce na varenie. Takto pripravené jedlá si zachovávajú viac živín, ale aj chutí. Na trhu existujú hrnce na varné dosky a elektrické parné hrnce. V obidvoch prípadoch majú skladanú štruktúru a zvyčajne pozostávajú z troch prvkov: vodné nádoby, sitá na potraviny a viečka. Môžete pripraviť niekoľko rôznych ingrediencií súčasne.
Ďalším zariadením, ktoré vám pomáha zdravo variť, je pomalý sporák. Obzvlášť sa to bude páčiť ľuďom, ktorí jednoducho nemajú čas tráviť v kuchyni veľa času. Je to elektrický hrniec na dusenú polievku, dusenú polievku a bigos. Hodí to všetky ingrediencie, prikryje ich pevným vekom a začína. Miska sa zohreje na určitú, ale nie veľmi vysokú teplotu a počas nasledujúcich niekoľkých hodín, napríklad 7 - 8, pokrm varí. Od používateľa nevyžaduje žiadne ďalšie akcie. Môže sa začať ráno a po návrate z práce si užiť zdravé jedlo.
Varenie sous vide
Photo. Adler, StalGast, Evavac, Waco, Royal Catering
Jedným z najzdravších spôsobov varenia je sous vide (z francúzštiny: "vo vákuu"). Je známa už od 70. rokov, ale až teraz sa rozšírila. Prísady sa vkladajú do utesnených plastových vreciek a potom sa vrhajú do vodného alebo parného kúpeľa. Teplota nesmie prekročiť 85 stupňov Celzia, aby si jednotlivé výrobky zachovali viac živín. Pri tejto metóde je jedlo nielen zdravšie, ale tiež aromatickejšie a s hlbšou chuťou. Až donedávna ste museli takto pripravené jedlá jesť v drahej reštaurácii. Teraz môžeme variť aj doma. Stačí sa zásobiť na špeciálnom zariadení na varenie sous vide , ktoré sa podobá multikameru. S touto metódou môžete variť aj v bežnom hrnci, potom potrebujete obehové čerpadlo. Je zodpovedný za správnu teplotu a cirkuláciu vody v nádobe. Potom sú potrebné špeciálne vrecká vyrobené z žiaruvzdorného materiálu. Po vložení ingrediencií do nich sa musia zvárať. Na to potrebujete vákuové zváracie zariadenie. Posledná vec, ktorá môže byť užitočná, sú izolačné gule. Používajú sa namiesto veka pri varení v bežnom hrnci. Zabraňujú tepelným stratám.
Existuje veľa ďalších zariadení, ktoré vám pomôžu variť zdravo, ale nemusíte ich mať všetky. Stojí za výber iba tie, ktoré budeme používať každý deň.