Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 08:00 - 17:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Jedlý rowan - prehľad veľkých odrôd
05.09.2019

Jedlý rowan - prehľad veľkých odrôd



Rowanové plody sa používajú na rôzne dekorácie, ale aj na ručné práce v školách. Existujú ľudia, ktorí si nevedia predstaviť ročné obdobie bez ovocia z ovocia a používajú ho ako doplnok k omáčkam a pečenému mäsu alebo šalátom. Rowanové ovocie je tiež vynikajúcim produktom pre neskoršie tinktúry - používa sa tiež na výrobu slávneho stromčeka. Musíme pamätať na to, že surové ovocie z Rowan sú jedovaté, a preto sa musia tepelne ošetrovať

Rowan - prečo jedinečný?



Rowanové ovocie alebo skôr ovocie obyčajného rowan je neuveriteľne bohatý na vitamín C. častejšie využívali tieto vzácne poklady z jesene. Z ich extraktu sa vytvoril liek, ktorý pomáhal pri prechladnutí, pľúcach alebo obličkách. Ale nielen vitamín C sa nachádza v bylinnom ovocí. Objavujú sa aj ďalšie prísady: B, PP, vitamín A, K a E. Rowan obsahuje tiež veľa medi a horčíka, organických kyselín, trieslovín, beta-karoténu, glukózy a sacharózy.

Všetky zložky tohto ovocia majú antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, regulujú činnosť obehového systému, majú protizápalové vlastnosti v močovom trakte. Rowan sa používa aj pri chronických poruchách trávenia, hnačkách a gastrointestinálnych zápaloch.

Rowan - ako to, že sa stalo jedlým?



žeriav jedálenský bol vytvorený v dôsledku rôznych krížoviek a výberov. Odrody získané týmto spôsobom sa vyznačujú svojím pôvodným vzhľadom a jedlým ovocím, ktoré môžeme jesť hneď po zbere zo stromu. Ďalšou výhodou týchto druhov je to, že si zachovali svoju bohatosť, získanú z rowanu. Medzi najobľúbenejšie odrody patria:


  • Jedlý veslák Burka - je to nádherná rastlina založená na krížení sladkej čučoriedky a horkej veslice. Charakteristickou črtou je ovocie, ktoré je dvakrát väčšie ako je rowan a fialové. Chuť je sladká, šťavnatá, bez horkosti a dozrieva na prelome augusta a septembra. Môžu sa jesť surové ihneď po zbere, sú tiež skvelé na tinktúry, kompóty, džemy a želé.


  • Kubowaja Edible Rowan - je to odroda so šťavnatým a sladkým a kyslým ovocím bez náznaku horkosti. Majú oranžovo-červenú farbu a priemer asi 8 mm. Koncom augusta dozrievajú a zostávajú na strome dosť dlho. Ďalšou výhodou tejto odrody sú listy, ktoré sa počas jesene zmenia na oranžové.


  • Jedlý rowan Michurinskaya Diesiertnaja - patrí medzi najstaršie odrody jedlého rowan. Vyznačuje sa veľmi bohatým ovocím a jeho plody, napriek strednej veľkosti - sú mimoriadne sladké. Sfarbujú tmavo červenú farbu a môžu sa jesť surové ihneď po zbere zo stromu, ako aj pri konzerváciách a tinktúrach.


  • Rowan Rosina - je považovaná za jednu z najlepších odrôd ovocia, ktorých ovocie je veľmi veľké, sladké a kyslé a bez horkosti. Môže sa jesť surové, ale jeho primárne použitie je konzervovanie. Ovocie dozrievajú v druhej polovici augusta a my ich môžeme vyberať zo stromov do konca septembra. Pravidlo je: čím dlhšie visia, tým sú sladšie.


  • Bežný jeřáb Likjornaja - je to ďalšia odroda, ktorá vznikla priesečníkom horkých jeřábov s veľkými bobuľami. Plody sú fialové, dokonca čierne a veľmi sladké. Sú vynikajúce na výrobu konzerv a tinktúr, ako aj ovocných vín.


Vďaka vedcovi, menovite Ivanovi Michurinovi, ktorý vytvoril jedlý rowan, máme šancu pestovať tieto nádherné rastliny v našich záhradách. Môžu byť použité iba ako ozdoba, môžu byť tiež ďalšou ovocnou drevinou. No stojí za to!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
 
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.