- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
05.09.2019
Jedlý rowan - prehľad veľkých odrôd
Rowanové plody sa používajú na rôzne dekorácie, ale aj na ručné práce v školách. Existujú ľudia, ktorí si nevedia predstaviť ročné obdobie bez ovocia z ovocia a používajú ho ako doplnok k omáčkam a pečenému mäsu alebo šalátom. Rowanové ovocie je tiež vynikajúcim produktom pre neskoršie tinktúry - používa sa tiež na výrobu slávneho stromčeka. Musíme pamätať na to, že surové ovocie z Rowan sú jedovaté, a preto sa musia tepelne ošetrovať
Rowan - prečo jedinečný?
Rowanové ovocie alebo skôr ovocie obyčajného rowan je neuveriteľne bohatý na vitamín C. častejšie využívali tieto vzácne poklady z jesene. Z ich extraktu sa vytvoril liek, ktorý pomáhal pri prechladnutí, pľúcach alebo obličkách. Ale nielen vitamín C sa nachádza v bylinnom ovocí. Objavujú sa aj ďalšie prísady: B, PP, vitamín A, K a E. Rowan obsahuje tiež veľa medi a horčíka, organických kyselín, trieslovín, beta-karoténu, glukózy a sacharózy.
Všetky zložky tohto ovocia majú antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, regulujú činnosť obehového systému, majú protizápalové vlastnosti v močovom trakte. Rowan sa používa aj pri chronických poruchách trávenia, hnačkách a gastrointestinálnych zápaloch.
Rowan - ako to, že sa stalo jedlým?
žeriav jedálenský bol vytvorený v dôsledku rôznych krížoviek a výberov. Odrody získané týmto spôsobom sa vyznačujú svojím pôvodným vzhľadom a jedlým ovocím, ktoré môžeme jesť hneď po zbere zo stromu. Ďalšou výhodou týchto druhov je to, že si zachovali svoju bohatosť, získanú z rowanu. Medzi najobľúbenejšie odrody patria:
Jedlý veslák Burka - je to nádherná rastlina založená na krížení sladkej čučoriedky a horkej veslice. Charakteristickou črtou je ovocie, ktoré je dvakrát väčšie ako je rowan a fialové. Chuť je sladká, šťavnatá, bez horkosti a dozrieva na prelome augusta a septembra. Môžu sa jesť surové ihneď po zbere, sú tiež skvelé na tinktúry, kompóty, džemy a želé.
Kubowaja Edible Rowan - je to odroda so šťavnatým a sladkým a kyslým ovocím bez náznaku horkosti. Majú oranžovo-červenú farbu a priemer asi 8 mm. Koncom augusta dozrievajú a zostávajú na strome dosť dlho. Ďalšou výhodou tejto odrody sú listy, ktoré sa počas jesene zmenia na oranžové.
Jedlý rowan Michurinskaya Diesiertnaja - patrí medzi najstaršie odrody jedlého rowan. Vyznačuje sa veľmi bohatým ovocím a jeho plody, napriek strednej veľkosti - sú mimoriadne sladké. Sfarbujú tmavo červenú farbu a môžu sa jesť surové ihneď po zbere zo stromu, ako aj pri konzerváciách a tinktúrach.
Rowan Rosina - je považovaná za jednu z najlepších odrôd ovocia, ktorých ovocie je veľmi veľké, sladké a kyslé a bez horkosti. Môže sa jesť surové, ale jeho primárne použitie je konzervovanie. Ovocie dozrievajú v druhej polovici augusta a my ich môžeme vyberať zo stromov do konca septembra. Pravidlo je: čím dlhšie visia, tým sú sladšie.
Bežný jeřáb Likjornaja - je to ďalšia odroda, ktorá vznikla priesečníkom horkých jeřábov s veľkými bobuľami. Plody sú fialové, dokonca čierne a veľmi sladké. Sú vynikajúce na výrobu konzerv a tinktúr, ako aj ovocných vín.
Vďaka vedcovi, menovite Ivanovi Michurinovi, ktorý vytvoril jedlý rowan, máme šancu pestovať tieto nádherné rastliny v našich záhradách. Môžu byť použité iba ako ozdoba, môžu byť tiež ďalšou ovocnou drevinou. No stojí za to!