Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Francúzska tlač - všetko, čo potrebujete vedieť o príprave kávy v nej
05.09.2019

Francúzska tlač - všetko, čo potrebujete vedieť o príprave kávy v nej



Chuť nápoja je ovplyvnená nielen správnym spôsobom výroby kávy vo francúzskej tlači, ale aj výberom kvalitného produktu a jeho náležitým mletím. Odporúčame prečo a ako používať francúzsku tlač a ako udržiavať zariadenie čisté. Za zmienku tiež stojí rozdiely medzi francúzskym tlakom a rovnako populárnym aeropresom.

Čo je a ako funguje francúzska tlač?



Bodum. Popularita francúzskej tlače spočíva v jednoduchosti procesu výroby kávy a jeho účinku - lahodnom čiernom nápoji. Zariadenie sa vyznačuje vysokou funkčnosťou, ale môže mať aj elegantný dizajn, vďaka ktorému sa stane originálnym prvkom kuchyne. Francúzsky lis, inak známy ako lisovací hrniec, kávovar, kaviareň alebo piest, je klasický prístroj. varenie kávy , známe od začiatku 20. storočia. Vynájdený vo Francúzsku, ale patentovaný talianskym Attiliom Calimani, najväčšie uznanie získal vo Veľkej Británii a Dánsku. V Dánsku stále existuje továreň na výrobu francúzskeho lisu a iného príslušenstva na výrobu kávy

Štruktúra každého filtre alebo iných dodatkov. V skutočnosti potrebujeme iba dobrú kávu a vriacu vodu. Vďaka dizajnu francúzskeho lisu, vybaveného piestom a sitkom, mletá káva zostane na dne a do pohárov sa naleje iba aromatická čierna tekutina. francúzsky lis je rovnaký. Zariadenie je obvykle vyrobené zo skla a nehrdzavejúcej ocele. Skladá sa zo skla alebo kovového valca s piestom, na konci ktorého je sitko, ktoré dobre prilieha k stenám. Ako vidíte, francúzsky lis sa vyznačuje jednoduchou konštrukciou a ľahkým použitím. Výroba kávy s tým nevyžaduje žiadne

Ako pripraviť kávu vo francúzskej tlači - krok za krokom

200


Proces prípravy kávy vo francúzskej tlači je prekvapivo nekomplikovaný. Potrebujeme iba francúzsku tlač, kávové zrná, kanvice. mlynček na kávu i
  • Prvým krokom je prevarenie vody v kanvici a potom nalievanie do francúzskeho lisu na to kapacity zariadenia. Zatvorte veko, sklopte piest pomocou sitka, pretrepte varnú jednotku asi 10 sekúnd a vylejte vodu. Toto ošetrenie opláchne a zahreje stroj a tiež zdrží kávu v teple dlhšie.
  • Kávové zrná musia byť mleté v mlynčke na kávu, pričom stupeň mletia je o niečo vyšší ako stredný. Príliš jemne mletá kávová zrna mohla ovplyvniť nielen upchatie filtra, ale aj silnú a špinavú chuť nápoja. Môžete tiež použiť svoju obľúbenú mletú kávu.
  • Mletá káva by sa mala naliať do francúzskeho lisu (približne 60 g kávy na liter vody) a vyrovnať tak, aby na dne vytvorila rovnomernú vrstvu.
  • Ďalším krokom je nalievanie kávy horúcou vodou (pri teplote asi 90 stupňov C), najskôr iba malým množstvom, aby pokrývala pôdu a jemne sa premieša. Potom počkajte asi 10 sekúnd. Týmto spôsobom sa z kávy získajú najlepšie vlastnosti.
  • Potom pridajte množstvo vody, ktoré chcete pripraviť. poháre. Zmiešajte a po zakrytí francúzskeho lisu vekom dáme kávu asi 3 minúty na varenie. Po tejto dobe necháme piest so sitkom, aby zatlačili pôdu na spodok stroja. Môžeme naliať pripravenú kávu do

Prečo používať francúzsky lis?



Francúzsky lis je univerzálne a funkčné zariadenie na varenie kávy, ktoré funguje skvele doma a v kancelárii alebo na cestách. Je dobré vedieť, že je možné pripraviť nielen kávu, ale aj čaj. Vyplatí sa kúpiť zariadenie nielen z dôvodu veľmi jednoduchej obsluhy, ale aj z dôvodu nízkej ceny. Kvalitná francúzska tlač je k dispozícii od niekoľkých desiatok zlotých. Francúzska tlač je preto jednou z najjednoduchších a najlacnejších metód prípravy chutnej kávy. Ľahko sa čistí, môže mať zaujímavý dizajn a umožňuje pripraviť viac kávy.

Akú kávu si vybrať pre francúzske lisy?



Vzhľadom k tomu, že chuť nápoja pripraveného pomocou francúzskej tlače je najviac ovplyvnená kvalitou kávu, nepoužívajte slabý produkt. mlynček na kávu, obyčajná Arabica alebo dokonca ochutená káva obohatená napríklad vanilkovou arómou. Pri použití fazule však dávajte pozor na stupeň ich mletia. Fazuľa by mala byť nahrubo mletá, aby nezanášala sitá a aby káva pripravená vo francúzskej tlači bolachutné a aromatické. Najlepším riešením je riadiť sa vlastnými preferenciami vkusu a používať druh kávy, ktorý sa vám už páčil , pripraviť nápoj iným spôsobom. Môže to byť mletá káva alebo čerstvo zomletá káva

Ako čistiť francúzsky lis?



Francúzsky lis je vynikajúce zariadenie na varenie kávy, ktoré sa dá používať mnoho rokov. Aby sa však zachovala trvanlivosť, malo by sa o ňu náležite postarať. Po prvé, samozrejme, musíte pamätať na dôkladné čistenie zariadenia po každom príprave kávy v ňom. Zvyšky z predchádzajúceho použitia majú negatívny vplyv na samotnú varnú jednotku aj na chuť novo vyrobenej kávy. Pri čistení francúzskeho lisu sa oplatí otvoriť piest a odstrániť zvyšky kávy, sediment a iné nečistoty. Na tento účel je najlepšie použiť vodu a špongiu namočenú v bežnom umývacom prostriedku (všetky časti lisu môžete namočiť do misky teplou vodou vopred). Potom ich dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou.

Francúzska tlač alebo aeropress?



Mnoho milovníkov čiernych nápojov pri hľadaní najlepšieho kávovar neváhajte medzi výberom francúzskej tlače a aeropress. Obidve zariadenia sa vyznačujú valcovým tvarom a prítomnosťou piestu, ako aj jednoduchým procesom prípravy kávy na ich použitie.

šálka alebo šálky. aeropress však funguje inak ako francúzska tlač, ktorá sa často nazýva ručná kávovar. Na varenie kávy sa používajú papierové alebo kovové filtre a samotný nápoj sa vylisuje do samostatnej nádoby, napr. Pre aeropress sa na rozdiel od francúzskeho lisu, kde je najlepšie používať hrubo mleté zrná, odporúča jemne mletá káva . Aeropress sa odporúča najmä pre nadšencov espressa - s týmto pivovarom môžete získať omnoho silnejší nápoj av malom množstve ako pri použití francúzskej tlače.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
 
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.