Ako pripraviť vianočné kačacie paštéty
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Ako pripraviť vianočné kačacie paštéty
06.09.2019

Ako pripraviť vianočné kačacie paštéty



Každý domov má svoj vlastný recept na sviatočnú paštétu a jeho doplnky. Naše matky a babičky pripravili klasickú masovú paštétu . Táto pochúťka je jedlo s tradíciami, známe po stáročia. Bol pripravený už v starom Ríme. Francúzskym šéfkuchárom dlhujeme moderné recepty . Francúzske placičky sa tešili sláve už v 16. storočí a pôsobili na kráľovských a šľachtických súdoch, tiež v Poľsku. Slávne boli zložením a kombináciou rôznych druhov mäsa. Používali to všetko.

Sme zvyknutí na ťažké, mäsové placky , bravčové a hovädzie mäso alebo zverinu. Hydina a ľahké verzie koláčov majú svojich priaznivcov a odporcov. Chudé mäso je zdravé, ale znamená to, že z neho pripravené pokrmy môžu byť príliš suché. To je iné v prípade kačacieho mäsa. Obsahuje viac tuku ako iná hydina. Považuje sa za bezpečnejšie a ušľachtilejšie ako priemyselne vyrábané kurča. Kedysi bol častým hosťom poľských stolov, dnes sa vracia v prospech. Okrem svojej pôvodnej chuti vyniká aj výživnou hodnotou - obsahuje veľa zdravých mastných kyselín, vitamíny B a A, ako aj draslík, fosfor a železo.

Potrebné príslušenstvo



Pred začatím pečenia kačacie paštéty sa uistite, že máte doma správne vybavenie. Pate je dosť namáhavé jedlo, vyžaduje odhodlanie a čas. Jedným zo základných krokov pri príprave je riadne zomletie mäsa. Kuchári odporúčajú trikrát prejsť hmotu cez britva, najprv cez veľké sito, potom cez menšie. Takže sa to nezaobíde bez účinného, najlepšie elektrického mlynčeka na mäso . Princíp je jednoduchý - čím väčší výkon, tým lepší výkon zariadenia . Stroje s nízkym výkonom sa rýchlo prehrievajú a nútia nás prestať pracovať, môže to tiež spôsobiť zhorenie motora. Na trhu sú zariadenia s výkonom 250 W až 1000 W. Rozumnou voľbou bude zariadenie s výkonom približne 500 W, napríklad od značky Botti, ktoré dokáže zvládnuť akékoľvek mäso, dokonca aj tvrdo.

Rovnako dôležité ako správne mletie mäsa je jeho správne tepelné spracovanie. Pečenie nie je len dobrý sporák a správna teplota. Jedlo, v ktorom pečiete paštétu, je tiež dôležité. Najobľúbenejšou formou pre koláče je pozdĺžna pekáč guľatý. Miska, ktorá sa v nej pečie, má tvar pravouhlého bloku, ktorý sa ľahko nakrája na plátky a dá sa na tanier. Medzi formy na pečenie od značky Kaiser nájdete torty vynikajúcej kvality s dodatočným keramickým povlakom, ktorý zabraňuje prilepovaniu.

Recept na paštéty z kačice s brusnicami

200


Paštéta vyrobená z aromatického kačacieho mäsa s prídavkom brusníc bude skvele vyzerať na slávnostnom jarnom stole.

Ingrediencie:

Príprava



Kačacie stehná, na oboch stranách začervenané, klinček, nasolte a varte asi hodinu a pol, mierne prikryté. Vyčistenú pečeň nakrájajte, pridajte ju do vývaru, nalejte do vína a varte 30 minút. Kuracie stehná a pečeň vytiahnite z vývaru. panvica bez tuku. Ošúpané a nakrájané - cibuľa, mrkva, zeler a cesnak červenajú v kačacom tuku. Vložte zeleninu a mäso do hrnca, nalejte asi jeden liter vody. Pridáme bobkový list, korenie, Po ochladení a oddelení mäsa od kostí ich trikrát rozomeleme . Nakrájajte zeleninu z vývaru, silno ich stlačte a kvapalina sa odparí pri vysokej teplote, čím ju znížite na približne 250 ml. Nalejte strúhanku so 4 polievkovými lyžicami výsledného vývaru.


Do hmotnosti paštéty pridajte žĺtky, nasiaknutý chlieb, zvyšky odvarov, brandy a brusnice. Dochutíme zvyškom korenia a dôkladne premiešame. Nakoniec pridajte proteínovú penu a tentokrát jemne premiešajte.

Pečené plátky sú usporiadané s plátkami slaniny. Položíme hmotu paštéty a zakryjeme ju zostávajúcimi plátkami. Pečieme hodinu a pol pri 200 stupňoch .

Postup:

  • Ak si chcete skontrolovať, či hmotnosť paštéty bola dobre korenená, opečte malú guľu - mala by byť dosť pikantná a aromatická.
  • Správne pečená hmota opúšťa steny formy a pritlačená prstom je tvrdá. Drevená palica zaseknutý a odstránený po 30 sekundách je horúci.
  • Paštétu nakrájajte až po ochladení. Musí byť dostatočne koncentrovaný, aby sa plátky nerozpadli. Najlepšie je po niekoľkých hodinách.


Veselé Vianoce a užite si jedlo!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi