X
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Zázvor - spôsob odporu. Ako ju zaradiť do svojej stravy?
07.09.2019

Zázvor - spôsob odporu. Ako ju zaradiť do svojej stravy?



Jedna taká rastlina je zázvor . Cenné predovšetkým v ázijskej kuchyni sa považuje za liek a tajomstvo dobrého zdravia, krásy a mladosti. Jeho pikantná a mierne horká chuť diverzifikuje aj tie najjednoduchšie recepty.

Prečo jesť zázvor?



Ďumbier obsahuje éterický olej nazývaný zingiberol a živičné látky: gingerol a zinferon. Aj keď mená väčšiny z vás veľa nehovoria a vedci stále študujú tento neuveriteľne zaujímavý podzemok, už je známe, že pozitívne ovplyvňujú ľudské telo. V prvom rade zlepšujú trávenie stimuláciou vylučovania slín a tráviacej šťavy. Uvoľňujú nevoľnosť a pôsobia ako antiemetiká. Okrem toho pôsobia proti agregácii krvných doštičiek, t.j. ich zhlukovaniu na krvné zrazeniny. Okrem toho majú analgetický účinok počas menštruácie a migrény. To nie je všetko: majú opuchové, antibakteriálne, protizápalové a okamžité zahrievacie účinky.

Imunitný koktail so zázvorom a kurkumou



Jesenné ráno môže byť ťažké. Slnečné lúče sa nezobudia rovnako ako v lete. Oranžový pomarančový zázvor a kurkumský koktail vám dodajú energiu a podporu vitamínu na začatie dňa.

Zloženie:

  • 2 pomaranče;
  • 2 citróny;
  • 4 cm čerstvého zázvoru;
  • 2 čajové lyžičky kurkuma;
  • 2 lyžice med;
  • 1 šálka vody.


Kurmerickú vodu varte 5 minút pri nízkej teplote. Olúpajte a dajte pomaranče, citrón a zázvor do časti mačkátko. Šťavu vytlačte, potom ju zmiešajte s mierne ochladenou vodou a pridajte med. Pite ihneď po príprave.

Nakladaný zázvor



Nakladaný zázvor je známy predovšetkým ako neoddeliteľný doplnok k sushi. Medzi konzumáciou ďalších kúskov dokonale čistí chuťové poháriky. Je tiež nenahraditeľným spoločníkom jedál z mäsa, rýb a morských plodov.

Zloženie:

  • 200 g koreňa zázvoru;
  • 1 šálka ryžový ocot;
  • 3 polievkové lyžice cukru;
  • štipku soli;
  • zázvorová voda na varenie.


Zázvorová šupka a strih s drvič. Vložte do vriacej vody a varte pol minúty. Kanalizácie. V samostatnom hrnci varíme ryžový ocot s cukrom a soľou. Plátky zázvoru vložte do varenej nádoby a nalejte na horúcu uhorku. Jedzte po 3 až 4 dňoch. Uchovávajte v chladničke.

Zahrievanie zázvoru-tekvica polievka

200


V chladných dňoch nie je nič lepšie ako zahrievajúca, mäsitá a krémová polievka. Kráľovnou jesenných receptov je tekvica. Bohaté na beta-karotén, vápnik, draslík a fosfor sa môžu stať dôležitým spojencom v boji proti prechladnutiu. Ani po varení nestráca svoje vlastnosti.

Ingrediencie pre 4 porcie:
  • 1 l hovädzieho dobytka;
  • 1 tekvica;
  • 2 polievkové lyžice oleja;
  • 100 ml 30% krému;
  • 1 lyžica citrónovej šťavy;
  • 4 cm čerstvé zázvor;
  • 1 lyžička muškátový oriešok;
  • soľ a perie podľa chuti;
  • pečené tekvicové semienka, feferónky a smotana na servírovanie.


Prierez tekvice, duté semená z neho, potom šupky a nakrájané na kúsky. Usporiadajte na plech potiahnutý pergamenom a pokvapkajte olejom. Pečieme pri teplote 200 ° C počas 30 minút, kým nie je ponuka. Potom preneste na hrniec a nalejte vývar. Pridajte ošúpané a nastrúhané malé strúhadlo zázvor a smotanu. Dochutíme citrónovou šťavou, muškátovým orieškom, soľou a korením. Zmiešajte na hladkú hmotu, a ak je príliš hustá, zrieďte ju vodou. Varte 10 minút. Podávajte v miskách s kvapkou smotany, praženými kameňmi a štipkou feferónky.

Zázvor je známy a ocenený už po stáročia. Nie bez dôvodu sa v čínskej medicíne považuje za jedno z najdôležitejších liekov. Jeho éterické oleje a zložky živice majú pozitívny vplyv na stav a pohodu tela. V období prechladnutia a častej chrípky sa oplatí podporovať imunitu vrátane jej každodennej stravy.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi