- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
07.09.2019
Zázvor - spôsob odporu. Ako ju zaradiť do svojej stravy?
Jedna taká rastlina je zázvor . Cenné predovšetkým v ázijskej kuchyni sa považuje za liek a tajomstvo dobrého zdravia, krásy a mladosti. Jeho pikantná a mierne horká chuť diverzifikuje aj tie najjednoduchšie recepty.
Prečo jesť zázvor?
Ďumbier obsahuje éterický olej nazývaný zingiberol a živičné látky: gingerol a zinferon. Aj keď mená väčšiny z vás veľa nehovoria a vedci stále študujú tento neuveriteľne zaujímavý podzemok, už je známe, že pozitívne ovplyvňujú ľudské telo. V prvom rade zlepšujú trávenie stimuláciou vylučovania slín a tráviacej šťavy. Uvoľňujú nevoľnosť a pôsobia ako antiemetiká. Okrem toho pôsobia proti agregácii krvných doštičiek, t.j. ich zhlukovaniu na krvné zrazeniny. Okrem toho majú analgetický účinok počas menštruácie a migrény. To nie je všetko: majú opuchové, antibakteriálne, protizápalové a okamžité zahrievacie účinky.
Imunitný koktail so zázvorom a kurkumou
Jesenné ráno môže byť ťažké. Slnečné lúče sa nezobudia rovnako ako v lete. Oranžový pomarančový zázvor a kurkumský koktail vám dodajú energiu a podporu vitamínu na začatie dňa.
Zloženie:
- 2 pomaranče;
- 2 citróny;
- 4 cm čerstvého zázvoru;
- 2 čajové lyžičky kurkuma;
- 2 lyžice med;
- 1 šálka vody.
Kurmerickú vodu varte 5 minút pri nízkej teplote. Olúpajte a dajte pomaranče, citrón a zázvor do časti mačkátko. Šťavu vytlačte, potom ju zmiešajte s mierne ochladenou vodou a pridajte med. Pite ihneď po príprave.
Nakladaný zázvor
Nakladaný zázvor je známy predovšetkým ako neoddeliteľný doplnok k sushi. Medzi konzumáciou ďalších kúskov dokonale čistí chuťové poháriky. Je tiež nenahraditeľným spoločníkom jedál z mäsa, rýb a morských plodov.
Zloženie:
- 200 g koreňa zázvoru;
- 1 šálka ryžový ocot;
- 3 polievkové lyžice cukru;
- štipku soli;
- zázvorová voda na varenie.
Zázvorová šupka a strih s drvič. Vložte do vriacej vody a varte pol minúty. Kanalizácie. V samostatnom hrnci varíme ryžový ocot s cukrom a soľou. Plátky zázvoru vložte do varenej nádoby a nalejte na horúcu uhorku. Jedzte po 3 až 4 dňoch. Uchovávajte v chladničke.
Zahrievanie zázvoru-tekvica polievka
V chladných dňoch nie je nič lepšie ako zahrievajúca, mäsitá a krémová polievka. Kráľovnou jesenných receptov je tekvica. Bohaté na beta-karotén, vápnik, draslík a fosfor sa môžu stať dôležitým spojencom v boji proti prechladnutiu. Ani po varení nestráca svoje vlastnosti.
Ingrediencie pre 4 porcie:
- 1 l hovädzieho dobytka;
- 1 tekvica;
- 2 polievkové lyžice oleja;
- 100 ml 30% krému;
- 1 lyžica citrónovej šťavy;
- 4 cm čerstvé zázvor;
- 1 lyžička muškátový oriešok;
- soľ a perie podľa chuti;
- pečené tekvicové semienka, feferónky a smotana na servírovanie.
Prierez tekvice, duté semená z neho, potom šupky a nakrájané na kúsky. Usporiadajte na plech potiahnutý pergamenom a pokvapkajte olejom. Pečieme pri teplote 200 ° C počas 30 minút, kým nie je ponuka. Potom preneste na hrniec a nalejte vývar. Pridajte ošúpané a nastrúhané malé strúhadlo zázvor a smotanu. Dochutíme citrónovou šťavou, muškátovým orieškom, soľou a korením. Zmiešajte na hladkú hmotu, a ak je príliš hustá, zrieďte ju vodou. Varte 10 minút. Podávajte v miskách s kvapkou smotany, praženými kameňmi a štipkou feferónky.
Zázvor je známy a ocenený už po stáročia. Nie bez dôvodu sa v čínskej medicíne považuje za jedno z najdôležitejších liekov. Jeho éterické oleje a zložky živice majú pozitívny vplyv na stav a pohodu tela. V období prechladnutia a častej chrípky sa oplatí podporovať imunitu vrátane jej každodennej stravy.