- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
07.09.2019
Top 5 súprav kuchynských nožov z hornej police
Ako si vybrať kvalitné nože?
Samozrejme najdôležitejšou vecou nožov je čepeľ. Čím je materiál tvrdší, tým dlhšie bude v centre pozornosti. keramický. Posledne uvedené sú však relatívne krehké a poškodenú čepeľ už nie je možné znovu naostriť. Stojí za to vybrať si nože od kvalitných výrobcov, ktorí používajú kvalitné materiály, pretože nesprávna čepeľ môže zmeniť chuť pripravených výrobkov a dokonca im pripraviť výživové vlastnosti. Najlepšie a najdrahšie je Damašská oceľ , ktorá sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti mechanickému poškodeniu . Pozoruhodné nože, obvykle vyrobené z tvrdej uhlíkovej ocele (nie príliš odolné voči korózii) alebo nehrdzavejúcej (trvanlivé, ale ťažko zaostriteľné). Obľúbené sú aj titánové nože - nanešťastie veľmi drahé, min. 200 - 400 PLN za položku - a
Pohodlný, ergonomický
Podľa šéfkuchárov je dobrý nôž predĺžením ruky. Preto má pohodlnú, ergonomickú rukoväť, ktorá sedí pevne v ruke, a dĺžku čepele, ktorá vyhovuje našej výške. Dôležité je, že čím je čepeľ dlhšia, tým masívnejšia musí byť rukoväť . Vďaka tomu bude rezná sila na ňu rovnomerne rozložená a práca bude menej únavná. Nemenej dôležité sú naše kulinárske preferencie a skúsenosti s používaním kuchynských nožov - najostrejší je návrh pre profesionálov, ktorí pripravujú výrobky neštandardným spôsobom.
Top 5 alebo nože na vyberanie jedla
Existuje veľa výrobcov nožov, ale nie každý sa zaujíma o kvalitu použitých materiálov a spôsob, akým sa výrobky vyrábajú. Medzi špičkových výrobcov nožov patria De Buyer, Wusthof alebo WMF. Nižšie je uvedených päť najlepších sád, ktoré by mal mať každý kuchársky fanúšik vo svojej kuchyni:
1. Grand Gourmet WMF
V časti obsahuje sú štyri nože: univerzálny (11 cm), kuchár (20 cm), chlieb (19 cm) a zelenina (9 cm). Čepele Preformance Cut sú vyrobené zo zliatiny ocele molybdén, chróm a vanád, zatiaľ čo rukoväte sú vyrobené z ocele Cromargan®, ktorá je odolná voči kyselinám a hrdzi. Blok má tiež strieborno-čierny blok / podstavec, ktorý pojme až 45 nožov . Všetky prvky sú označené logom výrobcu. Výrobok je balený v škatuli spoločnosti. Cena: od 1285 PLN.
2. Kuchárske nože Victorinox Fibrox
púzdro obsahujúci 14 nožov a príslušenstva potrebné v kuchyni kulinárskeho milenca. Vrátane nožov: kuchyňa, cukrovinky, na zeleninu a ovocie, na lúpanie citrónov, na zdobenie citrónov, na lúpanie, na čistenie kostí, na filety, univerzálna a navyše: kuchynská špachtle, zemiaková škrabka, zemiakové očko, vidlička na mäso a orezávač. Čepele a pracovné časti sú vyrobené z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele a plastových rukovätí . Všetky komponenty sú certifikované NSF (schválené na použitie v potravinárskom priemysle). Cena: od 2028 PLN.
3. Tojiro Shippu
sada pozostávajúce z troch japonských nožov: univerzálnych (13 cm), šéfkuchárov (21 cm) a profesionálnych (16,5 cm). Čepele boli vyrobené z 63-vrstvovej ocele s jadrom VG-10. Majú tvrdosť triedy HRC 60 (+/- 1). Rukoväte sú vyrobené z prírodného magnóliového dreva, zatiaľ čo sova byvolov je vyrobená z rohov. Všetky prvky sú balené v pohodlnej škatuľke s červeným interiérom. Cena okolo 1700 PLN.
4. Kyocera Advanced Ceramic
sada štyri nože s keramickými čepeľami. Nože nemenia chuť, farbu, vôňu ani výživové vlastnosti jedla, jedlo sa na nich nelepí, nevyžaduje ostrenie. Všetky prvky sa vyrábajú v Japonsku. V súprave: bambusový blok (na položenie na dosku alebo zavesenie na stenu), šúpací nôž (7,5 cm), univerzálny nôž (11 cm), krájací nôž (13 cm) a santoku nôž (14 cm), čo je kombinácia kuchársky nôž a sekáčik. Cena: od 815 PLN.
5. Chroma Type 301 Hammered
Originál nože navrhnutý Ferdinandom Porsche a vyrobený v Japonsku. Rukoväť vyrobená z nehrdzavejúcej ocele 18/10, čepeľ vyrobená z čistej japonskej ocele 301 s jemnými zárezmi, ktoré zabraňujú prilepovaniu výrobkov počas rezania. V sadepozná nože: santoku, na odlupovanie a krájanie na plátky, všetko je zabalené vo veľkolepej krabici. Cena: od 799 PLN.
Čo by malo byť v súprave?
Pre ktoré nože vyberieme, záleží predovšetkým na tom, na čo ich chceme použiť. Vo väčšine sád nájdeme nože: Tojiro) a europeizujúce japonské modely (napr. Vybrané série Miyabi alebo Kichiji). Ceny univerzálnych nožov začínajú od 20 PLN za kus, zatiaľ čo špecializované modely stoja od niekoľkých stoviek do niekoľkých tisíc zlotých. Každý určite medzi nimi nájde perfektný súbor pre seba. Skontrolujte, do čoho sa oplatí investovať! De Buyer, Zwilling, Güde), japončina (napr. Kurouchi od Chroma, niektoré série univerzálna, kuchárka, vrúbkovaná na chlieb) (ktorý sa dá použiť aj na krájanie citrusov), ako aj na krájač zeleniny a ovocia . Jedná sa o najbežnejšie používané, a teda zvolené kuchynské nože. Nôž na sekanie , úzke na filé z rýb , krájače syrov a špeciálne na sekanie bylín . Samozrejme to nie sú všetky modely dostupné v obchodoch, ale špecializované nože na oddeľovanie kostí alebo odtučňovanie mäsa sú ponukou pre ľudí, ktorí majú viac skúseností. Nože tiež môžeme rozdeliť podľa štýlu, t. j. európskych (napr.