Štedrý deň kapor tromi spôsobmi
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Štedrý deň kapor tromi spôsobmi
07.09.2019

Štedrý deň kapor tromi spôsobmi

Kapor v želé



Studený kapor je jedným z najpopulárnejších vianočných jedál na našich stoloch. Jedinečná chuť mäsa je zvýraznená želé pripravenou z odvaru získaného pri varení rýb. Môže sa vyrábať aj na báze zeleninového vývaru.

Zloženie:

  • 1 kapra (približne 500 g)
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 zelerový koreň
  • 1 malý pór
  • niekoľko korenia
  • niekoľko fazule nové korenie
  • niekoľko bobkové listy
  • 1 lyžica octu
  • želatína
  • proteín z 1 vajíčka
  • štipka soli


Spôsob prípravy:

Kapra kliešte na kosti opláchnite, opláchnite, utrite, nakrájajte na malé časti a posypte soľou. Dajte zeleninu do širokého hrnca, potom vylejte vodou, pridajte korenie a varte do mäkka. Pridajte kúsky kapra do vriaceho vývaru a varte asi 10 minút, pričom dávajte pozor, aby sa neprevarili a nerozpadli sa. Varené ryby odstránime a necháme vychladnúť. Odstráňte zeleninu z vývaru (nakrájajte mrkvu na plátky), potom ju preceďte, pridajte ocot av prípade potreby ju vyčeďte. Nakoniec pridajte rozpustenú želatínu (proporcie sú na obale) a mierne ochladte. Na tanier položte kúsky kapra a mrkvy alebo iné ozdoby, celý vylejte odvarmi želatíny a nechajte rezať (napr. V chladničke).

Poznámka. Odvar sa vyčíri pridaním vaječného bielka a varením, kým sa neodreže. Napchajte všetko gázou. Vďaka tomu bude želé priehľadné.

kapor v smotane



Kapor sa tiež môže podávať horúci, napr. pečený s aromatickou omáčkou v peci. Takto pripravená ryba bude šťavnatá a mimoriadne chúlostivá a okrem toho nestratí svoje cenné živiny. Ak ho pred pečením opečieme na panvici, bude mať lahodnú chrumkavú kôrku, ktorá krásne kontrastuje s bielym mäsom. Dovolenkový kapor chutí vynikajúco v kombinácii s pečenými zemiakmi a smotanovou omáčkou s nádychom parmezánu.

Zloženie:

  • 4 kaprové zvony
  • 8 zemiakov
  • 2 cibule
  • 400 ml 18% krému
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • 150 g strúhaného parmezán
  • 4 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vázy
  • 4 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • štipka čierneho korenia
  • maslo na vyprážanie


Spôsob prípravy:

Zvonok kapra očistite kliešťami (môžete si tiež kúpiť hotové filé) a potom ho dôkladne umyte a osušte. Pripravenú rybu ochutnajte obľúbeným korením a posypte múkou. Medzitým zemiaky umyjeme a uvaríme na koži, t. J. Spolu s kožou, ochladíme a nakrájame na plátky. Potom pripravíme dve panvice na vyprážanie, v ktorých vyprážeme kaprové maslo a cibuľu nakrájanú na perie. V miske zmiešajte smotanu s gréckym jogurtom a pridajte ju do cibule, dochutíme korením, privaríme a povaríme. Predhrievajte rúru na 200 ° C. Preveďte kapra na jedlá odolné voči teplu, zabaľte do zemiakov, nalejte omáčku s cibuľou a posypte strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Pripravenú misku vložte do rúry na približne 15 minút alebo do zapečenia syra.

sladký kapor



židovský sladký kapor má mierne krémovú a mierne korenistú chuť, ktorá pretrváva dlho poschodia. Zvyčajne sa podáva v želé, ale dusené mäso je mäkké a aromatickejšie, preto sa oplatí ho vyrobiť. Pripravujeme kapra v židovskom štýle so škoricou, klinčekmi, hrozienkami a citrusovými plodmi, ktoré vďačia svojej jedinečnej chuti.

Zloženie:

  • vyzváňací tón 5 kaprov
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice hrozienok
  • 2 lyžice sušená brusnica
  • 2 lyžice mandľové vločky
  • 1 lyžička škorica
  • 5 karafiát
  • 1 citrón
  • polovica pomarančovej šťavy
  • 1 šálka bieleho vína
  • 1 l rastlinného materiálu
  • 2 polievkové lyžice masla
  • štipka soli


Spôsob prípravy:

Kaprový zvon očistite pomocou klieští (môžete si kúpiť aj filé), dať do misy a posypať citrónovou šťavou. Nakrájajte cibuľu na perie a opražte na masle. Potom široká panvica pridajte kapra, posypte soľou, pridajte víno, vývar a pomarančový džús a nakoniec pridajte korenie a sušené ovocie. Všetko prikryte a duste na miernom ohni, až kým rybya zmení sa na svetlo béžovú, potom odstráňte vrchnák a chvíľu varte. Hotový kapor podávajte s omáčkou, ktorú dusil (spolu so sušeným ovocím a orechmi).

Rybie kuchynské doplnky



Na prípravu kaprov alebo v skutočnosti akýchkoľvek rýb potrebujeme, aby sa rameno prevrátili a použili ryby. Zvážte aj kúpu klieští na odstraňovanie kostí . Toto je skutočne úzka pinzeta, vďaka ktorej sa zbavíme mäsa drobných ostrých kostí. Môžeme tiež použiť špeciálny filetovací nôž, ale jeho použitie si vyžaduje prax. Zaujímavým vybavením sú tiež: doska na viazanie rýb, škrabky a nožnice na kosti . Okrem toho bude užitočná podlhovastá servírovacia misa alebo žiaruvzdorná misa na grilovanie kaprov v rúre, ako aj rukavice na teplé jedlá a široký plochý hrniec - napríklad ten, ktorý môžete použiť na sporáku aj v rúre - a naberacia panva, ktorá bude užitočná na nalievanie želé rýb. Vďaka tomuto jednoduchému príslušenstvu bude príprava slávnostného kapra skutočne potešením. Skontrolujte, aké ľahké to je!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi