- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
07.09.2019
Štedrý deň kapor tromi spôsobmi
Kapor v želé
Studený kapor je jedným z najpopulárnejších vianočných jedál na našich stoloch. Jedinečná chuť mäsa je zvýraznená želé pripravenou z odvaru získaného pri varení rýb. Môže sa vyrábať aj na báze zeleninového vývaru.
Zloženie:
- 1 kapra (približne 500 g)
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1 zelerový koreň
- 1 malý pór
- niekoľko korenia
- niekoľko fazule nové korenie
- niekoľko bobkové listy
- 1 lyžica octu
- želatína
- proteín z 1 vajíčka
- štipka soli
Spôsob prípravy:
Kapra kliešte na kosti opláchnite, opláchnite, utrite, nakrájajte na malé časti a posypte soľou. Dajte zeleninu do širokého hrnca, potom vylejte vodou, pridajte korenie a varte do mäkka. Pridajte kúsky kapra do vriaceho vývaru a varte asi 10 minút, pričom dávajte pozor, aby sa neprevarili a nerozpadli sa. Varené ryby odstránime a necháme vychladnúť. Odstráňte zeleninu z vývaru (nakrájajte mrkvu na plátky), potom ju preceďte, pridajte ocot av prípade potreby ju vyčeďte. Nakoniec pridajte rozpustenú želatínu (proporcie sú na obale) a mierne ochladte. Na tanier položte kúsky kapra a mrkvy alebo iné ozdoby, celý vylejte odvarmi želatíny a nechajte rezať (napr. V chladničke).
Poznámka. Odvar sa vyčíri pridaním vaječného bielka a varením, kým sa neodreže. Napchajte všetko gázou. Vďaka tomu bude želé priehľadné.
kapor v smotane
Kapor sa tiež môže podávať horúci, napr. pečený s aromatickou omáčkou v peci. Takto pripravená ryba bude šťavnatá a mimoriadne chúlostivá a okrem toho nestratí svoje cenné živiny. Ak ho pred pečením opečieme na panvici, bude mať lahodnú chrumkavú kôrku, ktorá krásne kontrastuje s bielym mäsom. Dovolenkový kapor chutí vynikajúco v kombinácii s pečenými zemiakmi a smotanovou omáčkou s nádychom parmezánu.
Zloženie:
- 4 kaprové zvony
- 8 zemiakov
- 2 cibule
- 400 ml 18% krému
- 200 ml gréckeho jogurtu
- 150 g strúhaného parmezán
- 4 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vázy
- 4 polievkové lyžice pšeničnej múky
- štipka čierneho korenia
- maslo na vyprážanie
Spôsob prípravy:
Zvonok kapra očistite kliešťami (môžete si tiež kúpiť hotové filé) a potom ho dôkladne umyte a osušte. Pripravenú rybu ochutnajte obľúbeným korením a posypte múkou. Medzitým zemiaky umyjeme a uvaríme na koži, t. J. Spolu s kožou, ochladíme a nakrájame na plátky. Potom pripravíme dve panvice na vyprážanie, v ktorých vyprážeme kaprové maslo a cibuľu nakrájanú na perie. V miske zmiešajte smotanu s gréckym jogurtom a pridajte ju do cibule, dochutíme korením, privaríme a povaríme. Predhrievajte rúru na 200 ° C. Preveďte kapra na jedlá odolné voči teplu, zabaľte do zemiakov, nalejte omáčku s cibuľou a posypte strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Pripravenú misku vložte do rúry na približne 15 minút alebo do zapečenia syra.
sladký kapor
židovský sladký kapor má mierne krémovú a mierne korenistú chuť, ktorá pretrváva dlho poschodia. Zvyčajne sa podáva v želé, ale dusené mäso je mäkké a aromatickejšie, preto sa oplatí ho vyrobiť. Pripravujeme kapra v židovskom štýle so škoricou, klinčekmi, hrozienkami a citrusovými plodmi, ktoré vďačia svojej jedinečnej chuti.
Zloženie:
- vyzváňací tón 5 kaprov
- 1 cibuľa
- 2 polievkové lyžice hrozienok
- 2 lyžice sušená brusnica
- 2 lyžice mandľové vločky
- 1 lyžička škorica
- 5 karafiát
- 1 citrón
- polovica pomarančovej šťavy
- 1 šálka bieleho vína
- 1 l rastlinného materiálu
- 2 polievkové lyžice masla
- štipka soli
Spôsob prípravy:
Kaprový zvon očistite pomocou klieští (môžete si kúpiť aj filé), dať do misy a posypať citrónovou šťavou. Nakrájajte cibuľu na perie a opražte na masle. Potom široká panvica pridajte kapra, posypte soľou, pridajte víno, vývar a pomarančový džús a nakoniec pridajte korenie a sušené ovocie. Všetko prikryte a duste na miernom ohni, až kým rybya zmení sa na svetlo béžovú, potom odstráňte vrchnák a chvíľu varte. Hotový kapor podávajte s omáčkou, ktorú dusil (spolu so sušeným ovocím a orechmi).
Rybie kuchynské doplnky
Na prípravu kaprov alebo v skutočnosti akýchkoľvek rýb potrebujeme, aby sa rameno prevrátili a použili ryby. Zvážte aj kúpu klieští na odstraňovanie kostí . Toto je skutočne úzka pinzeta, vďaka ktorej sa zbavíme mäsa drobných ostrých kostí. Môžeme tiež použiť špeciálny filetovací nôž, ale jeho použitie si vyžaduje prax. Zaujímavým vybavením sú tiež: doska na viazanie rýb, škrabky a nožnice na kosti . Okrem toho bude užitočná podlhovastá servírovacia misa alebo žiaruvzdorná misa na grilovanie kaprov v rúre, ako aj rukavice na teplé jedlá a široký plochý hrniec - napríklad ten, ktorý môžete použiť na sporáku aj v rúre - a naberacia panva, ktorá bude užitočná na nalievanie želé rýb. Vďaka tomuto jednoduchému príslušenstvu bude príprava slávnostného kapra skutočne potešením. Skontrolujte, aké ľahké to je!