- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
07.09.2019
Spomienky na dovolenku - 3 recepty portugalskej kuchyne
Caldo verde
Zelená polievka je jedlo, ktoré miluje portugalčina! Pretože je veľmi ľahko stráviteľná, podáva sa najčastejšie pred alebo bezprostredne po hlavnej chodbe. Ideálne na jesennú večeru. Je to nielen chutné, ale aj veľmi ľahké sa pripraviť.
Zloženie:
- 4 lyžice olivový olej
- 1 nakrájanú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 6 zemiakov, olúpaných a nakrájaných na plátky
- 2 litre studenej vody
- 200 g klobása
- 30 g kale
- 2 čajové lyžičky soli
- korenie podľa chuti
Spôsob prípravy:
Veľký panvica zapálený na miernom ohni, zahrievajte 3 polievkové lyžice oleja a opečte cibuľu a cesnak vytlačený v lisu asi 3 minúty. Pridajte zemiaky a opražte ďalšie 3 minúty. Nalejte vodu do panvice, dajte ju do varu a zemiaky varte asi 20 minút, kým nezmäknú.
Medzitým nakrájajte na panvicu nakrájanú klobásu. Keď stratíte väčšinu tuku (zvyčajne trvá asi 10 minút), položte kúsky na kuchynský uterák.
Zemiaky rozdrvte paličkou. Pridajte do polievky klobásu, soľ a korenie. Prikryte a varte na miernom ohni asi 5 minút. Tesne pred podávaním pridajte kapusta a celý varte asi 5 minút. Keď listy zmäknú, pridajte 1 lyžicu olivového oleja. Polievku podávajte v malých miskách!
Bacalhau
Solená a sušená treska je základom mnohých tradičných portugalských jedál. Hovorí sa, že Portugalci môžu tieto ryby uvariť toľkými spôsobmi, koľko dní v roku. V každej z reštaurácií bude niekoľko položiek s názvom Bacalhau. Grilovaná treska so zemiakmi je ideálnym návrhom na obnovenie chutí priamo z Pyrenejského polostrova.
Zloženie:
- 400 g solenej tresky
- 500 g zemiakov
- 1 veľká cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 6 vajec
- podľa chuti: korenie, petržlen, olej, soľ, čierne olivy
Spôsob prípravy:
Pri príprave Bacalhau začnite namáčaním solenej tresky. Potom odstráňte kožu a kosti a drvte ryby rukami. Zemiaky olúpeme a nakrájame na dlhé tenké prúžky. Olúpeme cibuľu a nakrájame na krúžky.
Zemiaky smažte na horúcej panvici na pečení olej a potom ich vyberte z kuchynskej utierky, aby ste ich zbavili prebytočného tuku. Súčasne smažte cibuľu a cesnak na hlbokej panvici, kým nedosiahne zlatohnedú farbu. Pridajte tresku a poter na pár minút. Po tejto dobe pridajte zemiaky a premiešajte. Porazte vajcia do misy a porazte ich. Pridajte soľ a korenie. Potom ich nalejte do panvice. Vypnite oheň a všetko dôkladne premiešajte - nechcete z misky robiť omeletu! Jedlo je takmer pripravené! Podávajte horúce s petržlenovou vňaťou a čiernymi olivami.
Pastéis de Nata
Treťou a poslednou klasickou portugalskou kuchyňou sú ... malé muffiny plné pudingu! Každý, kto mal možnosť byť v Portugalsku, ich určite dobre spája. Je to perfektný sladký doplnok k popoludňajšej káve. Ako pripraviť také potešenie?
Zloženie:
- 2 balenia lístkového cesta
- 1 šálka mlieka
- 3 lyžice kukuričná múka
- ½ vanilkových tyčiniek
- 1 šálka biely cukor
- 6 žĺtkov
Spôsob prípravy:
Rúru zohrejte na 190 stupňov. Pripravte muffinová forma - nastriekajte ho tučným sprejom a potom každú jamku zarovnajte s listovým pečivom.
Nalejte ½ šálky mlieka do panvice, potom pridajte kukuričný škrob, cukor a vanilkový struk. Varte celý a neustále miešajte. Žĺtky vložte do malej misky. Nalejte do nich ½ šálky horúceho mlieka a premiešajte. Potom postupne pridajte do masa v panvici zmes mlieka a vajec. Celý varíme asi 5 minút za stáleho miešania. Ak sa ingrediencie dobre kombinujú, odstráňte vanilkový struk. Vyplňte formy obložené cestom. Vložte ich do rúry a pečte asi 20 minút. Po vybratí košíčkov môžete posypať práškovým cukrom a podať im svoje obľúbené ovocie.