Semená zeleniny - kedy zasiať?
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Semená zeleniny - kedy zasiať?
06.09.2019

Semená zeleniny - kedy zasiať?

Optimálny dátum pre siatie do pôdy s druhom



S výsevom začíname priamo v pôde v marci, pokiaľ to počasie dovolí. , V tomto období môžeme začať siatie semien reďkovky. Ak nie je priaznivé počasie, môžeme ich vysiať aj v apríli. mrkva, fenikel, petržlenová vňať alebo cibuľa,

Aj v apríli v prvej polovici zasejeme div repa. cibuľa obyčajné. Okrem toho počas celého aprílového obdobia zasievame skoré a stredne skoré odrody mrkvy, reďkovky s reďkovkami, špenátom, petržlenovou vňaťou a kôprom. V druhej polovici tohto mesiaca môžeme zasiať hada alebo škoroneru a hrášok, petržlen, koreňová petržlen a bôb obyčajný i

Máj je výsevný čas artičok. rukolou i uhorky. Na zabúdajúci je tiež posledný zvonček na siatie šalátu, reďkovky, kôpru a čakanky, fazuľa a tic, za ktorým nasledujú cuketa, tekvica a petržlen jesenná úroda a červená repa. Tento mesiac tiež zasejeme fazuľa: trpaslík, mrkva a

Ako zasievame semená?



Aj keď nie je vhodné ponáhľať sa s prvou sejbou, pretože počasie na začiatku jarnej sezóny stále prekvapuje snehom a mrazom, preto stojí za to pripraviť pôdu. o niečo skôr. Pri pestovaní zeleniny musí byť miesto, ktoré sme si vybrali, slnečné, teplé, kde sa pôda rýchlo zohreje. Najlepšie je, ak v okolí nie sú žiadne iné rastliny: stromy alebo kríky, takže zelenina s nimi nemusí súťažiť o živiny, slnko a vodu.

Na jeseň by sme mali pripraviť pôdu pre našu zeleninovú záhradu, tj vykopať ju kompostom alebo hnojom a nechať ju na zimu. Počas tejto doby budú prísady uvoľňované z hnojiva a budú dobre rozložené po celom povrchu. Na jar stačí znova uvoľniť a vyrovnať pôdu. Ak by sme lokalitu na jeseň nepripravili, začiatkom jari vykopeme pôdu dobre rozloženým kompostom alebo dobre kompostovaným hnojom - ale vo veľmi malom množstve a okamžite sa narovnáme. Tým sa zníži strata vlhkosti. Takto pripravená pôda by sa mala zahriať na 7 ° C, môžeme ju tiež pokryť polyetylénovou fóliou, aby sa trochu zohriala. A všetko, čo zostalo, je siatie. Ak sa obávame výsevu semien z balenia a následného rozpadu, ak zasejeme príliš silno, môžeme použiť hotové semená. Ide o biologicky odbúrateľné prúžky so semenami, ktoré sú umiestnené vo vhodnej vzájomnej vzdialenosti od seba a ktoré vychádzajú rovnako ako v príslovečných švajčiarskych hodinkách.

Sadenice - prečo musíte siať doma?



Sadenice, t. j. mladé rastliny pestované skôr, sú navrhnuté tak, aby urýchlili výnos, ako aj pestovanie rastlín s dlhšou vegetačnou sezónou. Tieto rastliny jednoducho potrebujú trochu viac času a vyššiu teplotu na vývoj a zasiate priamo do pôdy by sa nezreli skôr ako v zime.

Zelenina, ktorú doma môžeme vyrábať na zrýchlenie následnej plodiny, patrí: cibuľa, vodný melón, cuketa. Tieto rastliny sa môžu samozrejme vysiať aj na jar na zemi. pór hlávkový šalát, kale, kapusta, tekvica, tekvica,

Zelenina, ktorú si musíme zasiať, aby sme si ju mohli vychutnať, sú: zeler root a root. kaleráb, kapusta, karfiol, baklažán, paprika, paradajka,


Sadenice takejto zeleniny sa dajú kúpiť alebo zasiať v druhej polovici januára alebo februára do kontajnerov doma. Podmienkou pre prípravu sadeníc je vytvorenie slnečného miesta, konštantná mierna vlhkosť a teplota a nádoby - podľa môjho názoru sú najlepšie napučiavajúce hrnce a hrnce z celulózovej rašeliny.

Zhrnúť sa



Výsev zeleniny nie je ťažký. Po príprave stánku a semien našej obľúbenej zeleniny získame šancu vychutnať si chuť rastlín z našej vlastnej plodiny. A plodina sa vždy páči, bez ohľadu na to, či je malá alebo veľká - hoci je to pravdepodobne najviac.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi