- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
07.09.2019
Prinsesstarta alebo švédsky koláč pre princeznú - recept
Tradičný švédsky koláč pozostáva z vrstiev sušienok vrstvených vanilkovým krémom, malinovým džemom a marcipánom celého obalu. Švédsky princezná Małgorzata, Marta a Astrid sa zamilovali do tohto jedinečného tortu. Jeho predstavenie je však úlohou kráľovského cukrára alebo aspoň niekoho, kto prejavuje v kuchyni anjelskú trpezlivosť.
Na prípravu skvelého Prinsesstarter budete potrebovať celkom asi 4 hodiny, takže stojí za to rozdeliť prácu na dva dni. Pred pečením však skontrolujte, či máte doma cukrárske výrobky (s jednoduchým hrotom a hviezdicovým) a okrúhlu plechovku s priemerom 23 cm.
Prinsesstart - recept na 12 až 16 porcie koláča
Ingrediencie pre vanilkový krém:
- 600 ml mlieka
- 1 vanilkový pod
- 6 žĺtkov
- 100 g jemného cukru
- 50 g kukuričného škrobu
- 50 g nesoleného masla
Ingrediencie na uviaznutie:
- 200 g malín
- 175 g cukru na džem
Prísady do huby:
- 4 veľké vajcia
- 150 g jemného cukru
- 75 g kukuričná múka
- 75 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 50 g rozpusteného masla
Prísady do námrazy vzrástli:
- 25 g ružová plastová poleva
- práškový cukor
Prísady na dekoráciu:
- 750 ml sladkej smotany (30 - 36% tuku)
- 50 g rozpustených horká čokoláda
Zložky marcipánu:
- 400 g mletej pôdy mandle
- 150 g jemného cukru
- 250 g práškový cukor
- 2 stredne zbité vajcia
- 1 čajová lyžička mandľového extraktu
- zelené sfarbenie potravín vo forme pasty
Spôsob prípravy:
Začnite s vanilkovým krémom: Nalejte mlieko do hrnca, nalejte do vanilkových zŕn a tyčinky a varte na miernom ohni, až kým nevarí. Vo veľkej mise porazte žĺtky, cukor a kukuričný škrob, až kým nezískate krémovú a bledú hmotu.
Vyberte sitko vanilkových zŕn s teplým mliekom a sitko. Pomaly pridajte mlieko do vaječnej hmoty za stáleho miešania. Celú zmes vložte späť do panvice a varte na miernom ohni 4 - 5 minút, šľahajte, kým zmes nezhoustne.
Vyberte panvicu z ohňa a pridajte maslo - tep do rozpustenia a kombinujte so zvyškom ingrediencií. Vložte hmotu do misy obloženej filmom a zchladnite. Potom ju vložte do chladničky.
Čas na džem: Nalejte maliny do hlbokej panvice, pridajte cukor a 2 polievkové lyžice vody. Varte na miernom ohni za občasného miešania, kým sa cukor úplne nerozpustí. Premiešajte varič a nechajte ho variť 4 minúty. Potom ju nalejte do nádoby odolnej voči ohňu a nechajte ju vychladnúť.
Na piškótový koláč sa dostanete: Predhrievajte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte kruhovú plechovku s priemerom 23 cm. Natrite ho mastnotou a zarovnajte ho s papierom na pečenie. Pridajte vajcia do misky a pridajte cukor. Porazte ich mixérom, kým nezískate veľmi svetlú a hustú zmes. Malo by to trvať asi 5 minút.
Nalejte kukuričnú múku, bežnú múku a prášok do pečiva cez sito. Zmiešajte prísady s veľkou kovovou lyžičkou. Potom pridajte rozpustené maslo a ľahko premiešajte. Nalejte zmes do plechu na pečenie a pečte 25 - 30 minút, až kým piškótový koláč nie je zlatohnedá. Vyberte ju z rúry a nechajte ju vychladnúť. Keď plech na pečenie prestane variť, piškótový koláč na rošte otočte, aby vychladol.
Čas na ružovú polevu: Roll 10 malých kúskov hotovej polevy do malých guličiek (približne o veľkosti čerešňových kameňov). Pripravte dva malé listy pečiaceho papiera a posypte ich práškovým cukrom. Potom námrazové gule umiestnite jeden po druhom medzi dva listy a vyrovnajte ich prstami, až kým nedosiahnete tenký kruh s priemerom asi 2 cm. Z tohto sa vytvoria okvetné lístky ruží. Prvý okvetný lístok hodte ako klobásu - bude to ružový púčik, okolo ktorého zabalíte zostávajúce lístky. Nechajte hotovú ružu schnúť najmenej hodinu.
Môžete začať zostavovať cesto: Vezmite nôž s loptou a nakrájajte piškótový koláč na tri rovnaké horizontálne vrstvy. Položte jednu z nich na tanier alebo paštétu a naneste na ňu tenkú vrstvu vanilkového pudingu. Zoberte 1/4 zvyšnej vanilkovej hmoty do cukrárskeho obalu jednoduchým malým hrotom a aplikujte ho okolo okraja sušienky - vďaka tomu sa džem nerozliate. Pomarančový džem roztiahnite lyžičkou bez toho, aby ste prekročili okraj.
V miske porazte 600 ml sladkej smotany, kým stuhne. Pridajte polovicu zvyšného krému do zvyšku vanilkového pudingu. ⅓ vanilka cRozprestrite zaseknutý papier na vrstvu zaseknutého papiera. Položte druhý koláč a špongiu a prikryte ho zvyškom vanilkového pudingu. Krémovú vrstvu prikryte treťou sušienkou. Pomocou lyžice pozbierajte puding, ktorý ste predtým používali na to, aby ste uviazli vo vnútri. nátierka ho na vrchu tortu, čo mu dáva podobu kupoly. Vložte koláč do chladničky na hodinu.
Čas na marcipán: Mleté mandle a cukor zmiešajte so špirálovým mixérom, potom pridajte vajíčka a mandľový extrakt. Hmotu premiešajte v miske, kým nezískate tvrdé cesto. Preneste ich na pult alebo dosku zaprášenú práškovým cukrom. Pomocou špáradla pridajte trochu zeleného potravín. Cesto hnette, kým nezmení farbu na pastelovú. Marcipán rozviňte do kruhu s priemerom 40 cm (musí byť dostatočne veľký, aby zakryl celý koláč). Naneste marcipán na cesto a jemne ho vyhladzujte. Znížte prebytok.
Zvyšných 150 ml sladkej smotany vyšľahajte na stredne penovú hmotu a vložte ju do cukrárskeho obalu s malou špičkou v tvare hviezdy. Šľahačku rozprestrite po spodnej časti koláča.
Nalejte rozpustenú čokoládu do papierového puzdra cukrára a naneste ju na flóru. Na tortu položte ľadovú ružu.
Uf! Švédsky princezný koláč je konečne pripravený!