- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
07.09.2019
Pestovanie cherry paradajok
Malé odrody paradajok, ktoré sú k dispozícii na predaj, sa líšia úrodnosťou, tvarom a farbou ovocia. Vďaka tomu môžete vytvárať zaujímavé "kompozície", ktoré vzbudzujú obdiv tak počas zberu, ako aj po zbere - už na tanieri. Paradajky môžu byť červené, oranžové, "Black Cherry"). Jednotlivé odrody majú podobné požiadavky a podobné metódy starostlivosti. žltý a dokonca purpurovo čierna (odroda
Požiadavky paradajky - ako nájsť pre nich optimálnu polohu?
Paradajky rastú najlepšie a úroda špecializovaný substrát pre paradajky , Paradajky, najmä exempláre vystavené vetru, môžu vyžadovať podporu. na slnečných miestach, ale bez priameho žiarenia. Na záhrade ich môžete úspešne pestovať na západnej alebo južnej výstave. Balkóny, na druhej strane, majú vlastné pravidlá - v tomto prípade je lepšie vyhnúť sa južnému balkónu (alebo by ste ho mali zatieniť). Príliš horúce slnko môže horieť rastliny - ignorujúc riziko rýchleho vyschnutia substrátu. Paradajky (všetky druhy a odrody) sú citlivé na nízke teploty. Aj malé mrazy ich môžu trvale poškodiť. Optimálna teplota rastu závisí od vývojovej fázy, ale zvyčajne presahuje 20 ° C. Koktailové paradajky vyžadujú úrodnú, humusovú pôdu s rozsahom pH 5,5 - 6,5 ( mierne kyslé **). V prípade poľnej kultivácie môže byť pôda obohatená o organické hnojivá. Pri pestovaní v nádobách by sa rašelina mala miešať so záhradnou pôdou a pieskom. Môžete sa tiež dostať na trh
Kultivačné a ošetrovacie postupy
Paradajky sa tradične pestujú zo sadeníc. Semená by mali byť zasiate v marci a apríli do škatúľ umiestnených v teplej miestnosti alebo v skleníku. Úrodný rašelinový substrát je optimálny. Semená sú pokryté jemnou 0,5 cm vrstvou pôdy. Sadenice by mali byť počas celej produkčnej periódy opatrené miernou vlhkosťou pre substrát a vzduch (môžu byť pokryté priehľadným materiálom, napr. Po pestovaní sa malé rastliny prešívajú a presádzajú. Na trvalých miestach sa paradajky nezasadia, kým nevytvoria aspoň niekoľko pravých listov.
Správna vzdialenosť je 25–35 cm (v závislosti od konečnej veľkosti odrody). Krabičky a kvetináče by mali byť hlboké najmenej 20 - 25 cm. Z dôvodu nízkej odolnosti proti mrazu sa kokteilové paradajky prevádzajú vonku po 15. máji. Rastliny by sa mali napojiť pravidelne (na balkón aj denne). Vyplatí sa používať mäkkú, dobre odvodnenú vodu. Účinným riešením je tiež použitie (v štádiu výsadby) hydrogélu alebo špecialista. Pri výbere iného produktu musíte venovať pozornosť obsahu mikroživín, najmä hydro. Ich účelom je ukladať prebytočnú vodu a postupne ju uvoľňovať do vysušeného substrátu. Hnojivo sa aplikuje každé 2-3 týždne. Dobré výsledky sa dosahujú použitím humínových hnojív alebo bóru (paradajka zle reaguje na nedostatok tohto prvku). Tvárnenie je dôležitá starostlivosť.
Koktejlové paradajky sa zvyčajne vykonávajú na jednom hlavnom výhonku a niekoľkých postranných výhonkoch. Potom sadenice produkujú hojnejšie a plodina je zdravšia. Už v počiatočnom štádiu by rastliny mali byť štiepané, aby sa stimulovalo odnožovanie. Zelenina je opeľovaná včelami a čmeliakmi. Tento proces je však možné vykonať ručne - pomocou malej kefy. Potom prinesie viac ovocia.
Problémy - choroby a škodcovia
Niekedy sa napriek opatrnej starostlivosti objavia paradajky. Spravidla sa jedná o plesňové choroby (napríklad zemiaková pleseň) a škodcovia (najmä vošky a roztoče). Preto sa oplatí postarať sa o správne sadenie paradajok, primerané oplodnenie a pravidelné zavlažovanie. Profylakticky - napríklad raz týždenne - môžete použiť univerzálny a "bezplatný" hnoj z hnoja (žihľava, presličky, vytrhávanie), ktorý zníži infekciu patogénnymi patogénmi a odstraňuje škodcov. Samozrejme si môžete kúpiť aj hotové výrobky. Pri amatérskej kultivácii je potrebné sa zamerať na ekologické riešenia, ako sú Biosept, Bioczos atď.
Pestovanie čerešňových paradajok je také ľahké, že sa dá pestovať aj na malom balkóne. Získané plody sú univerzálnou zeleninou - používajú sa ako dezertné ovocie, pridávajú sa do šalátov a tiež sa považujú za dekorácie jedál.