Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Päť nápadov na prípravu jabĺk
07.09.2019

Päť nápadov na prípravu jabĺk

1. Krémová pena



Pena Apple je vynikajúcim občerstvením pre deti i dospelých. Môže sa pridávať do ovsených kaší, ryže alebo knedľa, do nej vložiť palacinky a tiež zmiešať s jogurtom alebo syrom. Hotová pena neobsahuje konzervačné látky a obsahuje iba prirodzene sa vyskytujúce cukry, vďaka čomu je určite zdravšia ako jej náprotivky. Okrem toho môže byť ochutený takmer akýmkoľvek spôsobom a dokonca zmiešaný s iným ovocím. Príprava peny je veľmi ľahká a tiež nezaberie veľa času a nevyžaduje špeciálne príslušenstvo.

Recept jablčnej peny



Olúpať jablká, odstrániť z nich semenné hniezda (napr. stoner) a posypať šťavou s citrónom, aby nezčernali. Potom ich nakrájajte na štvrtiny alebo nastrúhajte na strúhadle a nakoniec ich uvarte pridaním trocha vody do jemnosti ovocia. Ak sa ukáže, že sú príliš kyslé, môžeme im pridať trochu medu. Varené jablká sa miešajú alebo utierajú cez sitko, ukladajú sa do pohárov a pasterizujú sa do sucha.

2. Jam alebo slivkový džem



Jablká sú skvelé na džemy, zaváraniny, slivky, marmelády. Môžu sa pripraviť s iným ovocím a vašimi obľúbenými koreninami - napr. Vanilka, škorica -, aby vytvorili jedinečné kombinácie príchutí. Stojí za to osloviť konzervy, najmä na jeseň av zime, t. J. Mimo sezónu pre čerstvé jablká. Sú vynikajúce ako prísada do chleba alebo syra, ale tiež ako náplň do sušienok alebo z lístkového vrecka na pečivo. Na ich prípravu potrebujete hrniec, niekoľko pohárov so skrutkovacími uzávermi alebo viečkami, štítky a prípadne kliešte, ak ste poháre pasterizovali "mokré".

Recept na pečené jablká



Jablká (približne 1,5 kg, napr. antonowek) sa umyjú, ošúpajú, hniezda semien sa odstránia podstielkou. nakrájame na osem. Nalejte šťavu vylisovanú z 1 citrónu a ⅓ šálky vody, pridajte ⅓ šálky cukru a 3 lyžičky škorice a nakoniec pridajte čajovú lyžičku vanilkovej pasty a pol jablka. Všetko dôkladne premiešajte, pridajte lyžicu masla a varte, až kým sa ovocie nerozpadne. Nakoniec pridajte zvyšok jabĺk, varte niekoľko minút odkrytý a vyberte z horáka skôr, ako sú úplne mäkké. Prekladáme všetko do časti džbány, ktorú potom pasterizujeme ako "mokré".

3. Domáce kompot



Apple kompot je vynikajúcou a veľmi zdravou alternatívou k šťave. Okrem toho je mimoriadne ľahké pripraviť sa a môže sa konzumovať za horúca aj za studena. Kompost sa môže vyrábať iba z jabĺk, môže sa pridať korenie, ako aj iné ovocie, napríklad hrušky, slivky, rebarbora a chokeberry. Je však potrebné si uvedomiť, že ak vyrábame z kôstkového ovocia, nemôže sa skladovať dlhšie ako jeden rok.

Recept na jablkový kompot



Kyslé jablká (1 kg, napr. sivé syridlo) umyte, nakrájajte na ôsmy a očistite od hniezd semien. Vo veľkom hrnci prevarte asi 2 litre vody, vložte jablká, 2 kusy nakrájané na plátky a varte do mäkka. Pripravený kompot nechajte vychladnúť a nakoniec ho osladte agávový sirup alebo trstinovým cukrom. Môžeme ho podávať napríklad s lístkami mäty, perlivou vodou, plátkami citrónu alebo inými obľúbenými prísadami. Kompot je pasterizovaný "mokrý". med,

4. Organická šťava



odšťavovač. Stojí za to zásobiť sa, pretože bude užitočné pri príprave štiav z iného ovocia a zeleniny. Jablečná šťava pripravená doma nie je len zdravšia, ale určite lacnejšia ako nakupovanie. Môže sa pripraviť zo všetkých druhov jabĺk alebo s prídavkom iného ovocia - hrušiek, ríbezlí, malín a dokonca aj manga alebo banánov - a korenia. Jablečná šťava v zime , pasterizovaná v pohári, je vitamínová bomba, ktorá sa oplatí servírovať mimo sezóny pre čerstvé ovocie. Bohužiaľ, budeme potrebovať domáci džús

Recept na jablkovú šťavu



Jablká (2 až 3 kilogramy) prechádzajú odšťavovačom. Hotová šťava sa preosieva cez sito alebo sa naleje priamo do fliaš alebo pohárov pomocou špeciálneho široký lievik. Ak nechcete, aby sa šťava zrážala, musíte ju najskôr prevariť do hrnca a zozbierať penu (spodok) zhora. Jablečná šťava môže byť pasterizovaná "mokrá" a "suchá".


Prečítajte si tiež: Vyrábame jablkovú šťavu. Aký lis na ovocie by som si mal kúpiť?

5. Prírodný ocot



Ocot jablčný mušt je určite zdravší ako víno alebo balzam . Posilňuje imunitu, znižuje glukózu, reguluje procestráviaci a dokonale ovplyvňuje pokožku. Môžete ho pridať do šalátov, použiť na prípravu omáčok alebo vypiť sám po zriedení vodou. Príprava octu je veľmi jednoduchá, vyžaduje si však trpezlivosť, pretože proces kvasenia trvá 2 až 5 týždňov.

Recept na jablčný ocot



Jablká (1 kg, napr. papierovanie, antonówki) sa umyjú, osušia a nakrájajú na osem spolu s hniezdami semien, ale bez chvostov. , Potom ich vložíme do veľkej nádoby a nalejeme liter prevarenej studenej vody zmiešanej s 5 lyžicami cukru. Potom sa uistíme, že všetky jablká sú pod vodou (inak môžu plesnieť). Nakoniec prikryjeme nádobu gázou, ktorú pripevníme elastickým pásom alebo šnúrkou, a umiestnime ju na tmavé teplé miesto, nezabudnite premiešať jej obsah najmenej raz denne. Ocot je pripravený, keď voda prestane peniť a v ňom nie sú žiadne bubliny. Po vykvasení nalejte gázou do pohára, nevyhnutne obarte fľaše.

Prípravy - čo si treba pamätať?



Konzervy môžeme pasterizovať dvoma spôsobmi: "mokré", t. j. varenie pohárov v kvetináči alebo "suché" praženie v rúre. Doba pasterizácie závisí od veľkosti a typu pohárov, ako aj od druhu a konzistencie produktov. Napríklad peny sa pasterizujú menej ako kúsky ovocia a huby dlhšie ako zelenina. kliešte na vytiahnutie horúcich pohárov z hrnca, široký lievik pre poháre, stohovač semenných kvetináčov (napr. jeden so škrabkou), ako aj štítky pre poháre a ozdobné kryty čiapok. Hotové prípravky by sa mali dobre opísať, pretože niektoré z nich možno skladovať iba na obmedzenú dobu. Na pasterizáciu používame varené poháre a nové čiapky, pretože iba vtedy budú výrobky zapečatené . Budeme tiež užitoční pri príprave jabĺk na pasterizáciu

Nie je nič chutnejšie ako domáce konzervy, vďaka ktorým už v polovici zimy cítime letný vánok. Skontrolujte, ako si sami pripravujete džemy, kompoty a jablkové peny a vychutnajte si ich osviežujúcu chuť bez ohľadu na ročné obdobie!
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
 
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.