Kvasinky, marcipán, mrkva - recepty na jedinečný veľkonočný koláč
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Kvasinky, marcipán, mrkva - recepty na jedinečný veľkonočný koláč
06.09.2019

Kvasinky, marcipán, mrkva - recepty na jedinečný veľkonočný koláč



Veľká noc je spojená s bohato položeným stolom plným lahôdok - fantasticky maľovaných vajec, všetkých druhov mäsa a chutných koláčov. Medzi nimi patrí osobitné miesto kvasinkové dieťa . Zdobené polevou, plné sušeného ovocia a kandizovaného ovocia. Sú pýchou každej hostesky, ktorá je podľa starej poľskej tradície pripravená ručne. Takže úchvatné.

Ako ich pripraviť?



Všetky kvasinkové koláče by sa mali pripraviť s teplými a čerstvými ingredienciami . Obzvlášť voňavé maslo a vajcia najlepšej kvality. Koláče nielenže dokážu výborne chutiť, ale tiež im dodajú žltú farbu, ktorú môžeme spestriť trochou šafranu. Aby bolo cesto ľahké a našuchorené, musí sa starostlivo a ručne miesiť, aby do neho vnikli vzduchové bubliny . Najlepšie v špeciálnej plastovej alebo keramickej miske.


Babičky budú pôsobivo pôsobiť iba vtedy, ak vyberieme vhodné ctižiadosť), ktoré nehrdzavejú, nevyžadujú mazanie, majú zaujímavú farbu a tvar vrátane kvetov. Okrem toho sa dajú skladovať zvinuté, takže zaberajú menej miesta v skriniach. TESCOMA, silikón (žiaruvzdorné (Simax). Veľmi praktické sú aj Kaiser) a ctižiadosť, Guardini, Tefal, vyrobené z uhlíkovej ocele (Florina), Nordic Ware, formulár - s komínom alebo bez komína, za cenu niekoľkých až 500 PLN. Hlavnou vecou je vytrhnúť z nich cesto a neovplyvniť jeho tvar. Medzi formami dostupnými na trhu sú hliníkové formy, vrátane tých s kvalitnejšou vrstvou potiahnutými keramickým povlakom (


ramená bude tiež užitočný na šírenie námrazy. rukáv na zdobenie (Kaiser Patisserie), tmel alebo silikónová kefa. Koláče sa zvyčajne pečú pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia, zvyčajne asi hodinu. Vždy pred vybratím z rúry skontrolujte, či sú dostatočne pečené drevenou tyčkou, a potom ich položte na ozdobné taniere. , pomocou špeciálnej aplikácie

Pre tých, ktorí chcú pripraviť chutné ženy v domácnosti, máme niekoľko receptov:

Babička s marcipánom



Ingrediencie :
  • 10 dag kvasiniek
  • 1/2 kg pšeničnej múky a 1 lyžice múky
  • ½ šálky cukru a 1 polievková lyžica tekutiny
  • ½ šálky mlieka a ½ roztoku
  • 2 vanilkové cukry
  • 6 vajec
  • trel kôru 1 oranžovej
  • balenie kandizované ovocie približne 150 dag
  • 1 kocka masla
  • 150 dag marcipán
  • 5 polievkových lyžíc práškového cukru
  • štipka soli

Výkon

Pripravujeme droždie, teplé mlieko, cukor, štipku soli a múky a dáme ich na teplé miesto. Do misky nalejte ½ kg múky, ½ šálky cukru, vanilkových cukrov, pridajte vajcia, pridajte pomarančovú kôru a balenie kandizovaného ovocia. Vylievame kvasené ½ šálky mlieka. Keď sa všetky zložky skombinujú, pridajte rozpustené maslo do

panvica a cesto miesite 10 minút. Misku prikryte handrou a nechajte stúpať. Drobný marcipán posypaný 1 polievkovou lyžicou práškového cukru a skombinujte so zvýšeným cestom. Všetko sme dali do formy. Čakáme, kým sa rozrastie a potom upiecť. Na zostávajúci práškový cukor posypte studený prášok do pečiva.

Mrkvový koláč



Ingrediencie:
  • 10 dag kvasiniek
  • ½ šálky cestového mlieka a ½ šálky roztoku mlieka
  • 3 šálky pšeničnej múky a 1 lyžička tekutiny
  • pohár cukru a 1 polievková lyžica tekutiny
  • štipka soli
  • 1 veľká mriežka na mriežke strúhadlo s veľkými okami
  • 7 vajec
  • 1 balík vanilkový cukor
  • ¾ kocky masla
  • na námrazu: stlačila sa pohár ľadového cukru a 1 citrónová šťava

Výkon

Pripravujeme droždie, teplý mliečny roztok, štipku soli, lyžicu cukru a lyžicu múky. Po raste pridajte strúhanú mrkvu, vajcia, zvyšok múky, mlieko, pohár cukru, vanilkový cukor a rozpustené a chladené maslo. Cesto hneteme, kým nie je hladké, vložíme ho do formy a necháme ho znova stúpať. Keď sa objem zväčší, upečieme ho a keď vychladne, namažeme ho strúhanou polevou. Mäkký kvasnicový koláč s mrkvou bude mať zlatohnedú farbu a zostane dlho vlhký.

Kvasnicový koláč



Ingrediencie :
  • 15 dag kvasiniek
  • ½ šálky mlieko a ½ šálky riedidla
  • 1 šálka cukor a 1 riediaca lyžica
  • 1 kg pšeničnej múky, z ktorej 1 lyžica je určená na riedenie
  • štipka soli
  • 13 vajec
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • ½ aromatického oleja
  • 1 kocka masla
  • šupka 3 citrónov natretá na strúhadlo s malými okami
  • 2 balíčky hrozienka
  • na polevu: šťava vylisovaná z polovice citróna, 2 polievkové lyžice vody a ½ šálky práškového cukru

Výkon

Droždie rozomeleme v horúcom mlieku štipkou soli, lyžičkou cukru a múky a necháme stúpať. Žĺtok z 13 vajec nastrúhajte pohárom cukru a vanilkového cukru. Nalejte múku do múky tak, aby sa do nich dostal vzduch. Pridáme žĺtky, nastrúhame cukrom a aromatickým olejom a ½ šálky mlieka. Nalijeme do cesta kocka rozpusteného a chladeného masla a stále ich miešame, aby sa dostali vzduchové bubliny. Dali sme do šúpanej citrónovej kôry a hrozienok. Nechajte cesto kysnúť, vložte ho do formy a pečte. Nakoniec ich ozdobíme citrónovou polevou.



Na rozdiel od vystúpení nie je príprava žien jednoduchá, pretože sú skôr "rozmarné". Ak chcete rásť a oddeľovať sa od plesne, musíte venovať pozornosť každej nuancii a ... povere. Predtým sa verilo, že cesto by mu cesto poškodilo, a preto musia byť dvere kuchyne pevne zatvorené. Malo by sa tiež zabrániť dupaniu, behu alebo hluku . Odstránenie babes z rúry si tiež vyžadovalo sústredenie a dokonca zadržanie dychu, aby nespôsobili pád. Veríme tomu alebo nie, je lepšie nadýchnuť sa a prísne dodržiavať všetky odporúčania. Koniec koncov, dieťa musí byť úžasné, aby chutilo skvele a bolo nenahraditeľnou ozdobou sviatočného stola.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi