- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
07.09.2019
Javorový sirup - ako si ho vyrobiť?
Javorový sirup - nejaká história
Objaviteľmi javorového sirupu boli severoameričania. Podľa legendy im bohovia dali vedieť o produkcii tejto tekutiny. Po celé generácie robili rezy na javoroch a zbierali šťavu do drevených misiek. Na získanie koncentrovaného sirupu, ktorý im slúžil ako živina a prípravok na ošetrenie, použili dva spôsoby:
- používal nízke teploty a každé ráno zhromažďoval vrstvu ľadu, ktorá sa vytvárala na povrchu roztoku - samozrejme to bola voda
- zohrievali a odparovali vodu hádzaním veľmi horúcich kameňov do šťavy.
Postupne sa prví osadníci prichádzajúci do Ameriky presviedčali o výhodách klonovej vzácnosti. Jeho fascinácia s ním bola taká veľká, že ju začali vyrábať a používať ju v kuchyni, okrem iného aj pre veľmi populárne palacinky s javorovým sirupom . Keďže cukor dovážaný z Indie bol do 19. storočia veľmi drahý, javorový sirup bol hlavným sladidlom v kanadských a amerických domovoch.
V súčasnosti je to jediný produkt na svete, ktorý je úplne prírodný a vytvorený bez potreby chemických prípravkov na ochranu rastlín.
Javorový sirup - prečo je to potrebné?
Javorový sirup je skutočný poklad rôznych užitočných ingrediencií. Obsahuje okrem iného horčík, vápnik, fosfátové soli, zinok, mangán, vitamíny PP, skupiny H a množstvo fenolových zlúčenín. V nej tiež nájdeme niacín, biotín a kyselinu listovú. Má tiež významné množstvo kyseliny abscisovej, ktorá u ľudí stimuluje sekréciu inzulínu prostredníctvom pankreatických buniek a senzibilizuje tukové bunky. Táto zlúčenina pomáha pri chudnutí pri udržiavaní zdravej telesnej hmotnosti.
No - ale čo cukor, ktorý je tiež v javorovom sirupe ? Áno, cukor je, ale našťastie je oveľa menej kalorický ako ten, ktorý sladíme doma. Je tiež slabší ako med. V 15 ml javorového sirupu nájdete iba 50 kalórií!
Okrem toho sirup obsahuje veľa antioxidantov, ktoré majú antidiabetické, antibakteriálne a najdôležitejšie protirakovinové účinky. Posledne menované bolo pozorované počas výskumu, kde sa ukázalo, že rast buniek je inhibovaný, nedochádza k množeniu v prípade rakoviny mozgu, prostaty, prsníka, pľúc a hrubého čreva. Javorový sirup má priaznivý vplyv na pečeň, zlepšuje svoju funkciu znížením hladiny pečeňových enzýmov.
"Nature's best is chemik" - ako sa vám doma dostane javorový sirup?
Javorový sirup získame od štyroch do ôsmich týždne od začiatku vegetácie. V závislosti od poveternostných podmienok táto doba zvyčajne klesá od konca februára do začiatku apríla. Prečo práve teraz? Od tej doby sa džúsy začnú potulovať korene rastliny a prenášajú uložené uhľohydráty. V jednotlivých javoroch - pokiaľ možno v cukre, čiernej alebo červenej, pretože majú najviac cukru, musíme vyvŕtať jednu až tri otvory. Čím sú stromy staršie, tým lepšie (najlepšie sú asi 30 rokov), pretože jeden strom nám môže dať 35 až 50 litrov šťavy. Dajte si pozor, aby ste dostali 1 l koncentrovaného sirupu, to je to, koľko potrebujeme na odparenie šťavy.
Po zbere šťavu okamžite uvaríme na miernom ohni, aby sa odparila, alebo vložte do chladničky. Nesmieme variť sirup, pretože môže kryštalizovať. Po odparení všetkej šťavy máme sirup, ktorý ihneď nalejeme do sklenených fliaš. A potom je to na vašom uvážení - navyše k palacinkám, koláčom, palacinkám, mäsu.
Summary
Stojí za to zastaviť sa o javorový sirup . Úplne prírodný produkt, bez konzervačných látok, nízkokalorické, pomáha dokonca aj pri štiepení zlého cholesterolu. Má protizápalové a antibakteriálne vlastnosti - tiež pomáha v boji proti voľným radikálom. Čo iné by ste mohli chcieť ...?