- Kategórie blogu
- Štítky blogu
- granitove drezy
- kuchynské drezy
- kuchynské drezy granitové
- kuchynské drezy franke
- Kuchynské batérie
- kuchynské drezy nerezové
- vodovodné batérie do kuchyne
- vodovodné batérie
- kuchynské batérie
- kuchynské batérie sagittarius
- kuchynské batérie obi
- kuchynské batérie nástenné
- Kuchynské batérie kludi
- Kuchynské batérie hansgrohe
- Kuchynské batérie grohe
- Kuchynské batérie franke
- Kuchynské batérie blanco
- vodovodné batérie do kúpelne
- kúpelňové batérie
- kuchynské drezy sety
- drezy
- kuchynské drezy so skrinkou
- szco nakup bez dph nakupovanie na firmu bez dph
- szco nakup bez dph
- sprchový záves
- Ako znížiť náklady na firmu
- Ako znížiť náklady
- nákup bez dph v eu ň
- Bez DPH
- Nákup tovaru pre firmy bez DPH
- retro kúpeľne
- voľne stojaca vaňa
- vaňa retro
- čierna kúpelňová batéria
- vodovodná batéria
- vaňové batérie
- Zápustné umývadlá
- Zlaté umývadlá
- Rohové umývadlá
- Umývadlá
- moderná kúpelňa
- kúpelňa v podkroví
- vodovodné batérie grohe
- vodovodné batérie do steny
- vodovodné batérie blanco
- sprchové batérie
- bidetové batérie
- drez
- kuchynske
- KÚPEĽŇA
- KUCHYŇA
- KÚRENIE
STAVBA
Blog

07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc...
čítať celé

07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ...
čítať celé
07.09.2019
Hubová polievka - jesenná pochúťka v troch scénach
Real-mushroom-with-cream mascarpone
Ingrediencie (6 porcií):
- hrsť sušených hríbikov
- olivový olej
- 600 g čerstvých zmiešaných húb, očistených a nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, ošúpané a nakrájané na tenké plátky
- 1 červená cibuľa, olúpaná a jemne nasekaná
- hrsť čerstvých tymiánových listov
- morská soľ
- čierne korenie, čerstvo pomleté
- 1 liter vývaru
- 1 petržlen, nakrájaný
- 1 lyžica syra mascarpone
- 1 citrón
Spôsob prípravy:
Sušené huby ošípaných v divine malú misku, nalejeme vriacu vodu (iba dovtedy, kým pokrýva huby) a nechajte nasiaknuť. Zahrejte veľký hrniec a nalejte doň olivový olej a čerstvé huby. Miešajte rýchlo minútu, potom pridajte cesnak, cibuľu, tymián a nejaké korenie. Nechajte ingrediencie asi minútu, potom pridajte polovicu hríbiku a nasekajte ich predtým - druhú polovicu nechajte celé. Nalejte vodu, v ktorej huby vsiakli cez sitko do hrnca. Zmes sa varí asi 20 minút, kým sa väčšina neodparí.
Zmes ochutte a pridajte vývar. Dajte polievku do varu a povarte ju 20 minút. Nalejte polievku polievky a pretlačte ju do pyré konzistencie, potom ju nalejte zvyškom huby späť na panvicu, pridajte petržlen a mascarpone.
Pred podávaním premiešajte soľ, korenie, citrónovú kôru a polovicu šťavy a potom lyžičkou alebo miskou naneste lyžičkou na stred polievky. Predtým, ako začnete jesť, zmiešajte citrónovú omáčku s polievkou, ktorá vyprodukuje všetku chuť húb.
krémová huba s ciabatta
Ingrediencie (6 dávok):
- 600 g čerstvých zmiešaných húb
- 1 cibuľa
- 2 palice zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- petržlen
- pár vetvičiek tymiánu
- olivový olej
- 1,5 l vývaru
- 75 ml 18% krému
- 6 kúskov ciabatty
- extra panenský olivový olej
Spôsob prípravy:
Huby očistite a nakrájajte na plátky. Jemne olúpajte cibuľu, cesnak a zeler. Potom nakrájajte petržlen a zbierajte listy tymiánu. Nalejte pár kvapiek oleja do horúceho hrniec, pridajte cibuľu, zeler, cesnak, petržlenovú vňať (nie všetky - ponechajte trochu na ozdobu), tymiánové listy a huby. Hrniec uzavrite vekom a ingrediencie varte na miernom ohni, až kým nebudú mäkké.
Vložte 4 polievkové lyžice húb z hotového mixu a uložte ich na neskoršie použitie. Nalejte vývar do hrnca a umiestnite ho na mierne teplo. Keď dáte polievku do varu, znížte teplotu a varte 15 minút. Polievku ochutíme soľou a korením, podľa chuti a potom premiešame, kým nemá hladkú krémovú konzistenciu. Pridajte krém a dajte polievku do varu, potom ju vyberte z horúčavy.
Ciabattu varte v hriankovači alebo na grilovacia panvica. Hotové plátky rozprestrite väčšinou huby, ktoré ste predtým vložili, a pokvapkajte olejom. Polievku podávajte v miskách, ozdobte petržlenovou vňaťou a hríbmi s ciabatta ako prílohu.