Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:00
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Hubová polievka - jesenná pochúťka v troch scénach

Hubová polievka - jesenná pochúťka v troch scénach

Real-mushroom-with-cream mascarpone



Ingrediencie (6 porcií):
  • hrsť sušených hríbikov
  • olivový olej
  • 600 g čerstvých zmiešaných húb, očistených a nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, ošúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 1 červená cibuľa, olúpaná a jemne nasekaná
  • hrsť čerstvých tymiánových listov
  • morská soľ
  • čierne korenie, čerstvo pomleté
  • 1 liter vývaru
  • 1 petržlen, nakrájaný
  • 1 lyžica syra mascarpone
  • 1 citrón


Spôsob prípravy:

Sušené huby ošípaných v divine malú misku, nalejeme vriacu vodu (iba dovtedy, kým pokrýva huby) a nechajte nasiaknuť. Zahrejte veľký hrniec a nalejte doň olivový olej a čerstvé huby. Miešajte rýchlo minútu, potom pridajte cesnak, cibuľu, tymián a nejaké korenie. Nechajte ingrediencie asi minútu, potom pridajte polovicu hríbiku a nasekajte ich predtým - druhú polovicu nechajte celé. Nalejte vodu, v ktorej huby vsiakli cez sitko do hrnca. Zmes sa varí asi 20 minút, kým sa väčšina neodparí.

Zmes ochutte a pridajte vývar. Dajte polievku do varu a povarte ju 20 minút. Nalejte polievku polievky a pretlačte ju do pyré konzistencie, potom ju nalejte zvyškom huby späť na panvicu, pridajte petržlen a mascarpone.

Pred podávaním premiešajte soľ, korenie, citrónovú kôru a polovicu šťavy a potom lyžičkou alebo miskou naneste lyžičkou na stred polievky. Predtým, ako začnete jesť, zmiešajte citrónovú omáčku s polievkou, ktorá vyprodukuje všetku chuť húb.

krémová huba s ciabatta



Ingrediencie (6 dávok):
  • 600 g čerstvých zmiešaných húb
  • 1 cibuľa
  • 2 palice zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlen
  • pár vetvičiek tymiánu
  • olivový olej
  • 1,5 l vývaru
  • 75 ml 18% krému
  • 6 kúskov ciabatty
  • extra panenský olivový olej


Spôsob prípravy:

Huby očistite a nakrájajte na plátky. Jemne olúpajte cibuľu, cesnak a zeler. Potom nakrájajte petržlen a zbierajte listy tymiánu. Nalejte pár kvapiek oleja do horúceho hrniec, pridajte cibuľu, zeler, cesnak, petržlenovú vňať (nie všetky - ponechajte trochu na ozdobu), tymiánové listy a huby. Hrniec uzavrite vekom a ingrediencie varte na miernom ohni, až kým nebudú mäkké.

Vložte 4 polievkové lyžice húb z hotového mixu a uložte ich na neskoršie použitie. Nalejte vývar do hrnca a umiestnite ho na mierne teplo. Keď dáte polievku do varu, znížte teplotu a varte 15 minút. Polievku ochutíme soľou a korením, podľa chuti a potom premiešame, kým nemá hladkú krémovú konzistenciu. Pridajte krém a dajte polievku do varu, potom ju vyberte z horúčavy.


Ciabattu varte v hriankovači alebo na grilovacia panvica. Hotové plátky rozprestrite väčšinou huby, ktoré ste predtým vložili, a pokvapkajte olejom. Polievku podávajte v miskách, ozdobte petržlenovou vňaťou a hríbmi s ciabatta ako prílohu.



Ingrediencie (4 porcie):
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • 1 vývar kocka
  • ½ kopy čerstvého tymiánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 veľmi veľké huby
  • 100 g ryža Basmati
  • 1 lyžica 18% smotany
  • 1 lyžička hľuzovkový olej


Spôsob prípravy:

Ošúpeme a nakrájame cibuľu na tenké plátky, potom ich dáme do horúcej nádoby s 2 lyžicami olivového oleja. Pridajte drvený vývar, štipku soli a korenia, tymiánové listy a 2 strúčiky cesnaku. Ruky rozdeľte rukami na menšie kúsky a pridajte ich do ryžového hrnca. Po niekoľkých minútach nalejte do hrnca 1 liter vriacej vody a polievku uvarte pod krytom. Keď je pripravený, zmiešajte ho, aby ste dosiahli jednotnú konzistenciu. Potom ochutte a zmiešajte so smotanou a hľuzovkovým olejom.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
© 2018 Všetky práva vyhradené
 
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.