Dokonale mletá káva. Čože?
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Dokonale mletá káva. Čože?
07.09.2019

Dokonale mletá káva. Čože?



Káva pripravovaná z čerstvo zomletých zŕn má vynikajúcu chuť a arómu. Vedia to nielen baristi. Nákupom mletej, balenej kávy v obchode sa vzdávame jedinečnej arómy, ktorá má iba mleté zrno tesne pred varením. Uložená káva stráca svoje vlastnosti a vetry. Preto je nezávislé mletie tohto ušľachtilého produktu najlepším spôsobom, ako pripraviť dokonalý nápoj. Stále viac domácich kávovarov má zabudovanú brúsku. Nie každý je však majiteľom tohto pomerne drahého zariadenia. Populárnym riešením je mlyn, manuálne alebo elektrické, ktoré bude určite užitočné pre všetkých milovníkov aromatickej infúzie.

Hrúbka - základná hmota



Neexistuje jediný dokonalý stupeň mletia kávy. Hrúbka mletia kávy sa volí podľa zariadenia, v ktorom sa varí. Ak použijeme kávovar, najlepšie je hrubo mletá káva so štruktúrou hrubej soli. Pre pivovarníkov a kávovary stredne mletú kávu s textúrou piesku bude vhodné. Dobré espresso z tlakového espressa vyjde iba vtedy, keď je zrno veľmi jemne rozdrvené na konzistenciu sypkého cukru. Tureckí milovníci kávy však musia pamätať na to, že lyžička hrubo mletej kávy má menšiu hmotnosť, a teda aj pevnosť, ako lyžička veľmi jemne mletej fazule.
200
  • Káva King Hoff. Vyrobené z vysoko kvalitného hliníka v mramorovanom povlaku. Dá sa použiť na elektrické, keramické, halogénové, plynové a indukčné sporáky. Cena okolo 70 PLN

Ručné mlynčeky



Ručné mlynčeky na kávu sú nízkorýchlostné zariadenia. Aby sme dostali jednu porciu kávy, musíme urobiť niekoľko desiatok kľukových kôl. Tento typ zariadenia má vo vnútri liatinový alebo keramický mlecí mechanizmus. Niektoré modely majú možnosť nastaviť stupeň mletia kávy, ale najčastejšie musíme skontrolovať a posúdiť, či boli fazule správne rozdrvené. v retro štýle. Keramické boxy s rukoväťou alebo drevené s liatinovými mechanizmami budú navyše jedinečnou ozdobou kuchyne. Pre priaznivcov moderného dizajnu sú vhodné brúsky s oceľovou alebo sklenenou základňou. Špecialisti zdôrazňujú, že hlavnou výhodou ručných mlynov je, že nezohrievajú fazuľu a nevystavujú ju strate arómy. Medzi ručnými mlynami nájdete okrem iného kópie
  • Hoffner liatinová brúska. Ručná brúska v retro štýle. Veľmi estetické. Ľahké plnenie naklopením veka a čistením. Kryt je vyrobený z dreva. Cena okolo 50 PLN

elektrický mlyn

201


Elektrické mlynčeky uľahčujú a zrýchľujú mletie kávy, stačí niekoľko desiatok sekúnd. Vyberáme z jednoduchých zariadení, v ktorých jednoducho stlačíme tlačidlo, ako aj technologicky vyspelejšie, s programátorom a LCD displejom. Existujú dve základné skupiny elektrické brúsky. Náraz , známy tiež ako nôž, má brúsny mechanizmus v podobe rotačného dvojramenného noža. Stupeň mletia zrna v nárazovom mlyne závisí od času mletia - čím dlhšie trvá, tým jemnejšia je mletá káva. Žeravé mlynčeky na kávu sú vybavené mlynčekmi, zvyčajne kuželovitými, ktoré sa otáčajú a drvia zrná. Mletá káva v tomto type zariadenia nestráca svoju chuť.


Pri kúpe každého elektrického mlynčeka na kávu musíme venovať pozornosť jeho parametrom. Po prvé, sila - čím vyššia je, tým viac fazule môže byť mleté naraz. Nezabudnime na nádobu na mletú kávu - mala by byť pevne a dokonale prilepená k mlynčeku. Dôležitá je tiež rýchlosť mletia. Dolná nespôsobuje zahrievanie fazule a súvisiacu stratu arómy kávy.
  • Hoblovacie brúsky. Grinder. Má 35 úrovní nastavenia hrúbky brúsenia (nastavenie gombíka). Umožňuje mletie množstva kávy podľa vašich potrieb - od 2 do 12 šálok. Cena okolo 200 PLN


Dobrú kávu môžeme piť nielen v kaviarni. Keď sami pred kávou pomelíme kávové zrná, získame jedinečnú vôňu a chuť.
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi