X
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po - Pia 09:00 - 15:30
0 ks
za 0 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 30 EUR a máte dopravu ZADARMO
  • Kategórie blogu
Blog
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
10.09.2019
Nákup tovaru pre firmy bez DPH
Ste platca DPH. Potrebujete nakúpiť bez DPH? čítať celé
Nočná smena strava
07.09.2019
Nočná smena strava
Doktor, strážca, zamestnanec čerpacej stanice - to je len niekoľko príkladov povolaní, ktoré zahŕňajú prácu na zmeny. Ako správne jesť pri práci v noc... čítať celé
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
07.09.2019
Usporiadanie obývacej izby s kuchynkou v štýle Provence
Provensálsky štýl v byte je spojený s bielym, jemným šedým a svetlým drevom. Obývacia izba a kuchyňa sa dokonale hodia k tomuto typu usporiadania. Na ... čítať celé
Zobraziť všetky články
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. 3 klasiky holandskej kuchyne
07.09.2019

3 klasiky holandskej kuchyne

Hutspot



Hutspot , čo je jedlo pozostávajúce hlavne zo zemiakov a mrkvy, je ideálnou voľbou pre chladné jesenné dni. Ako ich pripraviť?

Zloženie:

  • 4 stredne zemiaky
  • 1,5 kg mrkvy - čím dlhšie, tým lepšie
  • 2 veľké cibule
  • 1 čajová lyžička soli
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 0,5 šálky mlieka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 0,5 kg klobásy


Spôsob prípravy:

Zemiaky olúpeme a nakrájame na 4 časti. Mrkvu olúpeme a nakrájame na 5 cm kúsky. Cibuľu tiež olúpeme a nasekáme na malé kocky. Zemiaky a mrkvu opláchnite a potom spolu s cibuľou nalejte do časti veľký hrniec. Nalejte zeleninu s vodou a pridajte 1 čajovú lyžičku soli. Pot pot zakryte vekom a všetko uvarte. Potom znížte teplotu a varte asi 20 minút.

Pri príprave zeleniny vložte klobásu do horúcej vody a zohrejte ju asi 10 minút. Keď sa zelenina uvarí, vypustite vodu z hrnca. Pridajte do mrkvy a zemiakov mlieko a maslo. Zeleninová kaša s palička - pokúste sa rozdrviť mrkvu na príliš malé kúsky. Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Horúcu klobásu vyberte z vody a nakrájajte na plátky. Vložte zeleninové pyré do misiek, nakrájajte plátky klobásy a ... pripravené!

Holandské hranolky



Belgické hranolky sú pochúťkou, ktorú milujú všetci! Tento druh rýchleho občerstvenia sa často objavuje na festivaloch, kde sa vytvárajú obrovské fronty, aby ho vyskúšali. Veľmi podobné sú aj hranolky , ktoré si môžete sami vyrobiť. Skontrolujte recept uvedený nižšie!

Zloženie:



Spôsob prípravy:

Nalejte olej do fritézy (alebo panvica) a zohrejte ho na približne 190 stupňov. Zemiaky olúpeme a nakrájame na hrubé a dlhé obdĺžniky. Položte ich na utierku a osušte. Hranolky rozdeľte na časti - jedna porcia obsahuje približne 1 šálku hranoliek. Keď olej dosiahne požadovanú teplotu, vložte jednu časť hranolčekov na vyprážanie. To by malo trvať asi 4-5 minút. Hranolky by mali byť hnedé, ale nie hnedé!


Potom vyberte hranolky z fritézy, olej znovu zohrejte na 190 stupňov a hranolčeky znova vložte na asi 2 minúty. Vďaka tomu sa stanú príjemne chrumkavými! Vložte hranolky do misky s papierovou utierkou a podľa potreby soľ. Opakujte s ostatnými. Hranolky môžete podávať s kečupom alebo inými omáčkami!

Pannenkoeken



Čas na niečo sladké! Pannenkoeken sú vynikajúce palacinky, ktoré nielen vaše dieťa, ale aj celá vaša rodina budú milovať!

Ingrediencie (približne pre 5 palaciniek):
  • 250 g múky
  • 5 g soli
  • 1 vajce
  • 10 g droždia
  • 450 ml mlieka
  • 40 g masla (na vyprážanie)
  • doplnky podľa vášho uváženia


Spôsob prípravy:

Do misky pridajte múku a soľ. Vytvorte malú dierku v strede suchých ingrediencií a tam nalepte vajíčko. V pohári zmiešajte droždie s trochou vlažného mlieka, potom nalejte do misky spolu s polovicou zvyšného mlieka. Pomocou špachtle premiešajte cesto zvnútra. Pomaly za miešania pridajte zvyšok mlieka. Keď má hmota hladkú konzistenciu, prikryte misku plastovým obalom a odložte na teplé miesto asi hodinu.

Maslo zahrievajte na palačinka. Keď sa rozpustí, nalejte časť cesta na panvicu a manévrujte tak, aby sa cesto rozlievalo po celom svojom povrchu. Palačinka neotáčajte, kým jej vrchná časť nezačne mierne žltnúť a hnednúť. Ak k tomu dôjde, otočte lievance na druhú stranu špeciálnou špachtľou. Keď je krásna hnedá, môžete si ju položiť na tanier. Zopakujte postup so zvyškom cesta.


Palačinky môžete podávať v slanej verzii - so šunkou, kuracím mäsom, zeleninou - a v sladkej verzii - s škorica
Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi